Archiv starších vydání

Tisk

Časopis Dřevo&stavby 3/2012

Soňa Karásková | Čtvrtek, 24. květen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

das3-2012-titulkaDatum vydání : 28. května 2012
Číslo: 3
Ročník 2012

On-line ochutnávka

Předplatné včetně nabídky starších čísel je možné objednat v sekci Předplatné.

Mimořádná nabídka!
Objednáte-li si do 23.7.2012 roční předplatné časopisu, získáte zdarma roční předplatné časopisu ZAHRADA v obrazech v hodnotě 270 Kč.

V čísle 3/2012 časopisu Dřevo&Stavby mimo jiné najdete:

  • čtyři redakční návštěvy v moderních dřevostavbách
  • specifika financování dřevostavby ze seriálu Než začneme stavět
  • rady co dělat, když na pozemku není místa nazbyt
  • jakými nátěry ošetřovali dřevo naši předkové a proč
  • v rubrice Nebytové dřevostavby velké i malé administrativní budovy
  • zhodnocení první zimy v novém pasivním domě
  • krásné mobilní domy z Novatopu
  • další díl rubriky Starý okál s novou tváří
  • rady pro boj se sluncem pomocí interiérového zastínění
  • nábytek, který ocení hlavně knihomolové
  • tipy jak si užívat jaro na dřevěné terase

01Ideální bydlení na druhý pokus
Stavebníci malebného domu na periferii většího města si při výstavbě prošli několika peripetiemi. Nejprve byli nuceni změnit stavební firmu a nakonec i celý stavební pozemek. Druhý pokus se jim ale už vydařil a proto pozvali časopis Dřevo&Stavby na návštěvu. Pojďte se podívat s námi!

02Rakousko jako vzor
I majitelé ohromného domu v Alpském stylu na severu Čech poodhalili část svého soukromí a podělili se s námi o zkušenosti s výběrem technologie výstavby, stavební firmy i ostatního vybavení. Pojďte se projít po keramické dlažbě s dokonalou imitací dřevěné podlahy a zaplavat si v prostorném krytém bazénu!

03Z velkoměsta mezi pole
Jak dopadlo dlouhé hledání vhodného stavebního pozemku mladých manželů se dvěma dětmi, nám vyprávěla sympatická paní Lenka. Jejich splněný sen můžete posoudit v tomto čísle našeho časopisu.

04Šaty dělají člověka – fasáda dům
Do jakých materiálů můžeme obléknout dřevostavbu? Vyplatí se „jít s proudem", nebo se za každou cenu snažit o originál? A jak moc nám dosvobodné volby zasáhnou úřady? Na všechny podobné otázky se snažíme odpovědět v pravidelné rubrice Stavba.

05Moje dřevostavba
V této rubrice vám o svých zkušenostech s dřevostavbou povypráví mladý pár. Ozvali se nám skrze výzvu na našich webových stránkách a podělili se s námi o své zážitky a dojmy z prvního roku bydlení v nové dřevostavbě. V příštím čísle to můžete být i vy!

06Ekologické mikrobydlení na kolech
Inovativní způsob moderního bydlení, které spojuje vysokou míru estetiky a kvality a je dostatečně flexibilní a přizpůsobitelné na míru – taková je dřevostavba na kolech, se kterou nedávno vyrazila na cestu společnost Hangar Design Group.

07Pasivní domy
Jak prožila svou první zimu v novém pasivním domě na okraji Prahy rodina Vidnerových? A jak vůbec získává laik první informace o dřevostavbách a nezbytných technologiích v úsporném domě?

08Aby slunce nebylo nepřítelem
Sluneční parsky jsou nedílnou součástí našich životů. Ne vždy jsou ale v interiéru vítané. Jak a proč bychom se jim měli bránit?

09Zařizujeme...koupelnu!
Jak si poradit se zařizováním prostorné koupelny? Ideálně do ní umístit zajímavou dominantu. Například krásnou skulpturální dřevěnou vanu. Prohlédněte si naše vizualizace a animaci na našich webových stránkách a podělte se s námi i o váš názor.

10Na dřevěné terase
O tom, jak ukotvit terasu do terénu, aby s jejím založením nevznikaly problémy, jak upořádat zahradu nebo zda terasu zastřešit či nezastřešit si důkladně počtete v závěrečné části časopisu, věnované, jako vždy, zahradě.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop