Časopis DŘEVO&stavby

Tisk

Časopis sruby&roubenky 2/2015 právě v prodeji

Petra Vaňková | Středa, 06. květen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

SAR 2_titulkaOde dneška, tedy 6. května, se na pultech vybraných obchodů objeví nové vydání časopisu sruby&roubenky 2/2015. A co v novém čísle najdete? Těšit se můžete na dvě redakční návštěvy roubenky a poloroubenky, které vyrostly v romantickém prostředí Šumavy. Nadšený obdivovatel indiánské kutury nám dá nahlédnout do svého ranče a dřevěnohliněné chýše nebo se dočtete o tom, jak se staví roubenka. A jako i v předchozích číslech, opět s námi můžete soutěžit o hodnotné ceny. 

V aktuálním vydání časopisu sruby&roubenky 2/2015 na vás čeká opět spousta zajímavých témat. V rubrice Stavba se dočtete, jak výhodné jsou vlastnosti dřeva, které jej staví na nejpřednější místo mezi stavebními materiály, a jak se vyrábí roubenka z nevysušených i lepených trámů. Ve třetím díle seriálu Představujeme řemeslo nahlédnete pod ruce natěrači, profesionálovi, jehož firma ročně obrousí a opatří nátěrem kolem dvaceti srubů a roubenek. Své know-how si pečlivě střeží, přesto budoucí stavebník poučí například o tom, do kterého nátěru je možné se pustit vlastními silami a kde bychom naopak mohli napáchat hodně škod. V seriálu o renovaci starých, většinou historicky cenných chalup Jak na to se tentokrát věnujeme tématu Oprava a výměna oken. V dalším díle Rekonstrukce tradičními postupy vám představíme dílčí opravy dvou patrových roubenek z Mladoboleslavska, typických staveb tzv. vrátenského domu s dlouhou pavlačí.

Dřevostavba roku 2015 -  Soutěžte a vyhrajte!

01 DSC631609 DSC6497V rámci našich redakčních návštěv jsme tentokrát navštívili dvě nové dřevostavby - roubenku a poloroubenku, které obě vyrostly uprostřed nádherného prostředí chráněné oblasti Šumava. Roubenka je zatím využívána jen k rekreaci, do poloroubenky se majitelé v důchodovém věku přestěhovali z Prahy natrvalo. V prvním případě se se stavbou nepospíchalo, dům vznikal přímo na pozemku, kde tesaři opracovávali a montovali surové trámy, po dokončení hrubé stavby k dalším pracím majitelé přizvali šikovné místní řemeslníky a tím i ušetřili. Naopak do poloroubenky se investoři chtěli co nejdříve nastěhovat, objednali si stavbu na klíč, včetně úpravy pozemků a plotů, za materiál zvolili lepené borovicové trámy, které nemusí vysychat a odpadá tak při výstavbě technologická přestávka. 

Obě dřevostavby byly zařazeny do celoroční soutěže Dřevostavba roku 2015, a tak i vy můžete zvolit, který dům se stane tím nejzajímavějším. Pro hlasující máme připraveny hodnotné ceny. Hlavní výhrou je dárkový poukaz na projekt v hodnotě 60 tis. Kč od společnosti  Kanadské sruby Tábor. 

Časopis sruby&roubenky si můžete objednat také prostřednictvím našeho internetového obchodu. 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop