Tisk
Slovenský architekt Pavol Pokorný na Salonu dřevostaveb

Slovenský architekt Pavol Pokorný na Salonu dřevostaveb

Dagmar Šimonová | Čtvrtek, 23. leden 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Letošní ročník nesoutěžní přehlídky toho nejlepšího, co v oblasti moderní dřevěné architektury za poslední rok vzniklo, Salon dřevostaveb, je doslova nabitý atraktivními hosty. Dalším významným hostem je slovenský architekt Pavol Pokorný.

Vikendovy dom pokorny architektiV sobotu 8. února února od 15.10 hod. budou mít zájemci jedinečnou šanci zúčastnit se jeho přednášky na téma „Na cestě k lepším domům", ve které se bude věnovat tomu, jak se mění role architekta a vnímání architektury v kontextu společenské objednávky stavět energeticky úsporněji a ekologicky zodpovědněji.

Přednáška bude ilustrována na ukázkách prací Ateliéru Pokorný z let 1993 až do současnosti, s důrazem na aktuální realizace, zvláště pak pasivní dřevostavbu v Stupave na Kremenici. Tuto stavbu také naleznete v publikaci Ročenka dřevostaveb.

V průběhu tohoto odpoledne vystoupí také další zahraniční hosté. Rakouský architekt Matthias Hein a norský architekt Geir Brendland.

logo-2014-MODRE-457x470Ing. arch. Pavol Pokorný je absolventem STU, Fakulty architektúry v Bratislavě a Technické Univerzity ve Vídni. Dříve než založil vlastní ateliér (Pokorný architekti – www.pokornyarchitekti.sk) sbíral zkušenosti také v zahraničí, ve Švýcarsku.

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop