Vydání 04/2021

Dřevo a cihla v rovnováze

Příběh této dřevostavby si můžete přečíst v časopisu sruby&ROUBENKY 4/2021.

 

Chráněná krajinná oblast Kokořínsko, Máchův kraj, je známa pro svou romantickou krajinu, úchvatné skalní a pískovcové útvary a vesničky s lidovou architekturou. Pozemek na konci jedné z těchto památkově chráněných vesnic se stal tím pravým místem pro stavbu poloroubenky, kterou si Jana s Janem přáli: „Kolem zarostlého pozemku, na kterém stál starý dům s pískovcovým chlévem, jsme jezdili prakticky pořád, protože naše původní bydlení se nacházelo jen několik kilometrů odsud. Líbilo se nám to místo. Po zjištění, komu parcela patří, se nám podařilo pozemek získat za výhodnou cenu," začíná vyprávět Jan.
Zahrada se následně musela vyčistit od náletových dřevin, kterými byla doslova posetá. Z původního stavení byly zachovány pískovcové kameny, které byly použity na podezdívku domu, a také sklep vedle stavení, který bylo majitelům líto zasypat. V budoucnu ho plánují zrenovovat a následně využívat.

Hlavní cenu ankety Dřevostavba roku 2021 vyhrává...


Plně izolovaná zahradní sauna CUBE 3 od společnosti Kylpylä Wood s prosklenou prohřívárnou a předsíní v hodnotě 190 000 Kč. www.exteriery.cz, www.gardencube.czPetr Š., Praha

DrevoaStavby-Hlavní výhra Dřevostavba roku 2021 zahradní sauna CUBE

Prémiové výhry vyhrávají tito HLASUJÍCÍ:


  • Masivní stůl od společnosti TIMBERMAKERS vyrobený ručně z dubového masivu a čiré pryskyřice v hodnotě 81 900 Kč. www.timbermakers.cz (vyhrává Ivana H., Praha)
  • Set vestavných spotřebičů GORENJE (indukční varná deska Gorenje IT640BSC, trouba BO74733XG, kombinovaná chladnička NRK6192AXL4 a plně integrovaná myčka nádobí GV661C60) v hodnotě 44 960 Kč. cz.gorenje.com (vyhrává Hana V., Světlá nad Sázavou)
  • Keramické obklady RAKO dle vlastního výběru včetně grafického návrhu od společnosti LASSELSBERGER v hodnotě 20 000 Kč. www.rako.cz (vyhrává Martin K., Ústí nad Orlicí)
  • Bronzový zvon s kovanou konzolí (nápis na přání výherce) z Ateliéru Zvonaře a Hrnčířky v Deštném v Orlických horách v hodnotě 18 000 Kč. www.atelierdestne.cz (vyhrává Marie B., Trutnov)
  • Pronájem nové dřevostavby Chalet Bedřichov v Jizerských horách na dvě noci až pro 12 osob v hodnotě 11 000 Kč. (vyhrává Petr V., Praha)
  • Impregnační přípravky Bochemit na ošetření dřeva proti dřevokazným houbám, hmyzu a plísním dle vlastního výběru a kompaktní benzínová pila Stihl MS 170, balíček v hodnotě 10 000 Kč. www.bochemit.eu (vyhrává Vladimíra Š., Pelešany)
  • Látky, galanterie a bytový textil podle vlastního výběru v hodnotě 5 000 Kč. www.na-chalupu.cz (vyhrává Lenka R., Praha)
gotop