Tisk
Krbová kamna ve tvaru komolého kužele

Dagmar Čechová | Pondělí, 13. říjen 2014 |

Přidat na Seznam.cz

V Praze se v uplynulých dnech dalo inspirovat při zařizování interiéru nebo kanceláře, nakoupit od designérů za mimořádně příznivé ceny i získat přehled o současné české i evropské módě a šperku. Na Designbloku, největší přehlídce designu a módy ve střední Evropě vystavoval i Tomáš Polák svoji verzi krbových kamen.

krbovky 01

Jednoduchý kulatý tvar dává vyniknout kráse ohně i skladovanému dřevu. Nejvíce to těmto kamnům sluší volně posazeným do prostoru.

img 8095Myšlenka prvního typu krbových kamen je založena na jednotné spalovací komoře, která má jednoduchý vzhled a dá se kombinovat s více stojany.

Stojany jsou odlišného typu a je tedy možné, aby si každý vybral stojan podle svého interiéru.

K tomuto typu kamen je navržen i zásobník na dřevo, který tvarem navazuje na vysoký stojan.

img 8098Druhá varianta krbových kamen je od základu postavena odlišněji. Zde je důležitá středová kompozice plápolajícího ohně, který díky spodnímu tácu na uskladnění dřeva symbolizuje táborový oheň, u kterého se lidé scházejí.

Samotný proces ohně je ve své klasické středové ose nad uloženým dřevem, kde je umístěna spalovací komora stojící na válcové noze. Odmyslíme-li si konstrukci těchto kamen, zdá se nám, že máme v interiéru táborák, který má vysokou tepelnou účinnost a slouží tak k vytápění prostoru bytu, domu nebo veřejného prostoru.

img 8088

logo estav-smallZdroj: Estav.cz

Vaše komentáře (4)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop