Designové radiátory a barevné trendy v koupelně

Designové radiátory a barevné trendy v koupelně

Komerční sdělení | Pátek, 30. srpen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Moderním koupelnám vládnou přírodní barvy i materiály. Při vhodné kombinaci s kovovými doplňky lze i z malé koupelny ve vaší dřevostavbě vykouzlit designový skvost, a to bez přemrštěných nákladů.

Základní barevné schéma se odvíjí od použitých materiálů. „Vysokému designu" vládne minimalismus, decentní barevnost a důraz na kvalitu materiálů a zařizovacích předmětů. Nicméně i běžnou koupelnu lze proměnit v trendy místnost, kde se budete cítit dobře a prakticky.

Koupelnový luxus v přírodním stylu

Už několik let dominují v architektuře koupelen přírodní materiály: bláznivé a kontrastní barvy obkladů a dlažeb vystřídaly dřevo a kámen, případně – u odvážnějších a trendy sledujících – pohledový beton.

Tyto materiály nepatří mezi nejlevnější, proto se velmi často využívají i další metody, díky kterým lze dosáhnout kýženého efektu: velkoformátová keramika s povrchem připomínajícím dřevo či přírodní kámen může být rozumnou volbou pro každého, kdo hledá výhodný poměr cena/výkon.

Navíc – navzdory tomu, že třeba dřevo na podlaze v koupelně dodá této místnosti punc exklusivity a luxusu – je keramická dlažba bezesporu praktičtější a méně náročná na údržbu.

designovy-asymtericky-radiator-zehnder-roda-asym-anthracite-0346

Obr.: Asymetrický radiátor Zehnder Roda Asym v barvě Anthracite 0346. Foto: Zehnder

Kvalitní koupelnové baterie

V designu vodovodních a sprchových armatur rovněž převládá minimalismus. Druhým významným trendovým prvkem je narůstající popularita retro designu – pokaždé ale pouze v důkladné harmonii s celkovým pojetím koupelny.

U těchto praktických koupelnových pomocníků se důraz klade na kvalitu provedení. Kromě tradičních materiálu, jako je chrom, se o slovo hlásí i matné povrchy, různé typy broušeného kovu – ocel, nikl či mosaz. V případě zmíněného retro řešení pak taky v kombinaci s keramikou.

designovy-radiator-zehnder-subway-anthracite-0346

Obr.: Designový radiátor Zehnder Subway v barvě Anthracite 0346. Foto: Zehnder

Barvy v koupelně

Je jen přirozené, že barvy v koupelně vycházejí z typických barev použitých materiálů: dřeva, kamene a kovu. Koupelnu tedy ovládají přirozené tóny – hnědá, béžová, šedá, bílá a zelená.

Zelená ale nemá být dominantní barvou, spíše doplňkovou – ideálně v podobě rostlin, které se v koupelně objevují pořád častěji. A díky stoupající popularitě druhů, kterým koupelna vysloveně svědčí (stálezelené mechy, pepřinec, „domácí štěstí", ledviník apod.), se tento typ dotvoření interiéru stává dostupnějším a jednodušším.

Zbývající – a dominantní – trendy barvy by měly být vyjádřeny v površích stěn či podlah. Černá vytváří spíše pozadí, používá se jako doplňková, neutrální barva, neměla by být v kontrastu s ostatními.

designovy-radiator-zehnder-kazeane-black-matt-0557

Obr.: Designový radiátor Zehnder Kazeane v barvě Black Matt 0557. Foto: Zehnder

Krásné teplo v koupelně

Pokud byste rádi přizpůsobili design koupelny aktuálním trendům, zkuste začít třeba od radiátoru. Užitečný a často neprávem „opomíjený" pomocník se může stát designovou ozdobou koupelnového interiéru.

designovy-radiator-zehnder-kazeane-ruby-red-3003-detail

Obr.: Designový radiátor Zehnder Kazeane detail v barvě Ruby Red 3003. Foto: Zehnder

Trendy v koupelnové architektuře vyzdvihují barevnou sladěnost interiéru i hru s decentními kontrasty. Promyšlený výběr obkladů a zařizovacích předmětů vždy vdechne koupelně osobitý výraz, kolik z nás ale při plánování pamatuje i na tak výrazný solitér jako je koupelnový radiátor? Přitom právě vhodně zvolený designový radiátor se často stává samotným srdcem koupelny.

zehnder-akce-colours-free

Akce Colours free

V duchu moderních trendů švýcarský výrobce Zehnder aktualizuje úspěšnou Akci Colours free a

nabízí oblíbené koupelnové radiátory Zehnder ve vybraných barvách za cenu základní bílé barvy!

Promyslete interiér do posledního detailu a využijte tuto jedinečnou příležitost.

Akce se týká nejprodávanějších designových radiátorů:

  • Zehnder Yucca Asym,
  • Zehnder Metropolitan Spa,
  • Zehnder Metropolitan Bar,
  • Zehnder Subway,
  • Zehnder Kazeane,
  • Zehnder Forma Asym,
  • Zehnder Roda Spa Asym a
  • Zehnder Klaro.

Mezi šest vybraných odstínů patří barvy:

  • Black Matt 0557,
  • Anthracite 0346,
  • White Matt 0556,
  • Brown Quartz 0529,
  • Ruby Red 3003 a
  • brava se vzhledem nerezové oceli Inox Look 0332.

Akce platí do konce března 2020.

Přehled barev Zehnder

Podrobnosti k Akci Colours free

Vaše komentáře (2)

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop