Kuchyně s nádechem starých časů: <small>dřevo zvýrazněné drásáním a patinou</small>

Kuchyně s nádechem starých časů: dřevo zvýrazněné drásáním a patinou

Komerční sdělení | Úterý, 07. duben 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Renesance masivu i nádech dávno minulých časů, ovšem bez čekání... Také jste přesvědčeni, že přírodní dřevo a moderní patinované povrchy dokáží do kuchyně vnést útulnost pravého srdce domova? Pak právě pro vás jsou tu novinková dřevěná dvířka s drásaným povrchem nebo foliovaná dvířka s patinou na povrchu. S jejich pomocí vykouzlíte pocit útulnosti ve vaší kuchyni raz dva!

Masivní dvířka s drásaným povrchem

Masivní dvířka zažívají v interiéru renesanci, ale to ještě není vše! Některé z nich totiž přináší netradiční zvýraznění přírodní krásy kresby dřeva, a to hlavně díky drásanému povrchu dvířek T.wood – novinky, která má jako základ smrk a moderní výrobní postupy.

„Čelní plocha dvířek T.wood je upravena drásáním, tedy procesem, při němž dochází kartáčováním k vybrušování jarní vrstvy smrkového dřeva. Tím, že je tato vrstva měkčí než letní, vzniká plastický povrch, a přirozená struktura masivu, pro kterou je tolik oblíbený, tak ještě více vyniká," uvádí Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení společnosti Trachea zabývající se již dvacet pět let výrobou nábytkových dvířek, a dodává: „Celkový vzhled smrkových dvířek T.wood, který může evokovat například romantickou atmosféru kuchyně v horské chatě, navíc podporuje také jejich barevnost. Na výběr je tradiční transparentní a bílé, ale i moderní šedobílé nebo šedé provedení."

Pokud je tedy vaším cílem ještě více útulného pocitu z tradičního charakteru masivu, pak už víte, jaká dvířka zvolit...

kuchynska-dvirka-t-wood-bio-smrk-drasany-sedobily-foto-trachea

Obr.: Detail smrkových dvířek T.wood šedobílá. Foto: Trachea

kuchynska-dvirka-t-wood-bio-smrk-drasany-transparentni-foto-trachea

Obr.: Detail smrkových dvířek T.wodd transparentní. Foto: Trachea

kuchynska-dvirka-t-wood-bio-smrk-drasany-bily-foto-trachea-tinified

Obr.: Detail smrkových dvířek T.wood bílá. Foto: Trachea

kuchynska-dvirka-t-wood-bio-smrk-drasany-sedy-foto-trachea

Obr.: Detail smrkových dvířek T.wood šedá. Foto: Trachea

Foliovaná klasika s patinou

A připraveno je něco i pro příznivce středomořské Provence – v takovém případě zavítejte mezi současná nábytková dvířka s folií a patinou na povrchu, která jsou vzhledově od přirozeně opotřebovaného dřeva k nerozeznání! A proč o nich tedy uvažovat?

interier-kuchyne-kuchynska-dvirka-patina-provence-seda-tvar-frezovani-t-36-foto-trachea

Obr.: Foliovaná dvířka T.classic s patinou provence. Foto: Trachea

Originální dvířka díky ruční práci

Za patinovaným kouzlem stojí u foliovaných dvířek T.classic ruční práce, díky které jsou každá dvířka naprostým originálem!

„Patinace foliovaných dvířek spočívá v nanášení barvy, která je posléze ručně stírána. Díky tomu částečně zůstává ve struktuře dřevodekoru, a tím naprosto věrně napodobuje dlouholetý proces stárnutí přírodních materiálů ve středomořském klimatu," vysvětluje Martin Dusík ze společnosti Trachea.

A to ještě není vše – protože folie těsně obepíná celá dvířka, vzniká spoj pouze na jejich zadní straně. Díky tomu je vnější hrana zcela chráněná proti nečistotám, takže jediná zašlost bude ta žádoucí!

kuchynska-dvirka-t-classic-patina-provence-seda-36-831sv-foto-trachea

Obr.: Detail foliovaných dvířek T.classic s patinou provence. Foto: Trachea

TIP: Kuchyňská dvířka slaďte s obkladem

Pokud chcete doladit kuchyni nejen s masivními nebo patinovanými dvířky opravdu do detailu, zvolte k nim originální obklad, a to například novinkovou lehkou obkladovou desku T.board s vysokou pevností a rovinatostí! Nejen, že je snadná na manipulaci, ale navíc se dobře udržuje a je vždy dodávána s kvalitním digitálním potiskem T.overface s téměř nepřebernými možnostmi motivů.

interier-kuchyne-kuchynska-dvirka-folie-patina-old-dub-vintage-tmavy-t-board-betonova-mozaika-foto-trachea

Obr.: Foliovaná dvířka T.classic s patinou a T.board s motivem betonové mozaiky. Foto: Trachea

„Sáhnout lze po zcela věrně působících motivech materiálů, jako jsou například cihly nebo různé betonové stěrky či mozaiky, a dokonce i po vlastních fotografiích," uvádí Martin Dusík z Trachey a doplňuje:

„Správným výběrem potom snadno vytvoříte nejen útulný pocit z interiéru, ale získáte pro něj i skvělý designový prvek, který se díky svým rozměrům 1,5 x 3 metry může proměnit až ve velkoformátové umělecké plátno."

A co víc? Potisk T.overface vyniká barevnou stálostí a díky ochranné vrstvě laku také vysokou odolností vůči oděru.

Více na www.trachea.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop