Časopis DŘEVO&stavby 3/2014
Tento článek vyšel v: Časopis DŘEVO&stavby 3/2014
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 50 Kč
Objednat časopis
Příroda – nekonečná inspirace

Příroda – nekonečná inspirace

Lucie Němcová | Úterý, 13. leden 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Nebe, země, voda, rostliny – to vše přináší pestrou škálu detailů, struktur a tvarů, které mohou kreativní designéři rozvíjet ve své práci. Nejinak je tomu v týmu filipínského umělce jménem Vito Selma. Za elegantními a originálními výtvory se skrývá pečlivý a náročný tvůrčí proces zahrnující ideové návrhy designéra i precizní práci řemeslníků.

Geo Cocktail Table

Značka Vito Selma je ve svém zaměření na přírodu nekompromisní. Láska k přírodě je hnací silou v neustálém hledání konstrukčních prvků, které splňují vysoké nároky jak na design, tak kvalitu.

Živly přírody, její materiály, povrchy a tvary, to vše je inspirací týmu studia Vito Selma. Tyto prvky jsou pak propojeny v jednoduchém, elegantním a originálním výsledku, kdy každý nový kus nábytku je jedinečný.

dřevěná pohovka Vito Selma Ari

Základním materiálem je dřevo – v mnoha variantách barev, textur a povrchových úprav. Dřevo se svými vlastnosti umožňuje neutuchající experimentování a výzkum.

Vito Selma posunuje hranice materiálu a zkoumá vztahy s dalšími organickými prvky. Nejčastějším partnerem je pak sklo a různé druhy přírodních vláken a textilií.

Baud Cocktail Table

Baud Cocktail Table2

Série výrobků Vito Selma mají japonský nebo také skandinávský nádech. Ovšem cílem není blížit se některému z konkrétních estetických výrazů. Jádro tvorby značky Vito Selma spočívá ve velké pozornosti na precizně promyšlené detaily a vynikající řemeslné zpracování.

Baud Dining Table 2

Baud Dining Table

Tým Vito Selma je složen z mnoha zaměstnanců, kteří spolupracují na dosažení společného cíle. Hlavní designér kooperuje s týmem stejně jako s řadou stážistů, kteří jsou vybíráni do pětiměsíčního programu. Zásluhy za každý produkt mají také specializovaní nábytkáři, tesaři, řezbáři a malíři.

dřevěný konferenční stolek Deux

dřevěný konferenční stolek Deux

Práce ateliéru Vito Selma byly již několikrát oceněny a pravidelně se objevují v mezinárodních publikacích. Přes své úspěchy se autor Vito Selma snaží neustále přicházet s novými nápady a vnášet do osvědčených a tradičních věcí neotřelé inovace.

dřevěný stůl Geo Console

dřevěný stolek Hanako Black

Připravila Lucie Němcová
Foto: William Ong

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (3)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop