Tisk
Kvalitní postel a matrace jsou základem pro zdravý spánek

Kvalitní postel a matrace jsou základem pro zdravý spánek

Petra Vaňková | Pondělí, 20. duben 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Pro zdravý spánek je důležité v jakém domě, a především pak v jaké posteli spíme. Jen kvalitní lůžko s vhodnou pohodlnou matrací nám zaručí klidné spaní a rána plná energie. Na to je třeba myslet ještě před nákupem a dobře vybírat. Ač se i v oblasti nábytku mění módní trendy, na prvním místě zůstává stále kvalita, za kterou se vyplatí připlatit. Ostatně, investujeme do svého zdraví a pohody. Jakou tedy vybrat postel s matrací?

Stabilní postel ze dřeva

Postel není věcí, která by se kupovala na chvíli. A vzhledem k tomu, že by měla vydržet hodně let, je důležité vybrat kvalitní materiál. Starou dobrou klasikou, která je stále velmi oblíbená, jsou dřevěné postele. Vyrábí se z dřevěného masivu, nejčastěji ze smrkového a bukového dřeva, ale používají se i jiné druhy stromů. Dřevěný masiv je velmi pevný a odolný, vydrží bez potíží každodenní zátěž vašeho těla. Díky povrchové úpravě se dají i postele z masivu přizpůsobit stylu celé ložnice, skvěle ale vypadá především samotný dekor dřeva.

Vhodná pohodlná matrace

matraceU matrace rozhoduje o její pohodlnosti a také výdrži několik vlastností. Důležitý je materiál, ze které je vyrobena. Klasikou jsou stále oblíbené pružinové matrace, velkou popularitu si však získávají i další materiály jako je líná pěna, studená pěna a podobně. U těch nejkvalitnějších matrací pak bývá často kombinováno více materiálů, čímž je využito všech jejich nejlepších vlastností. Velmi důležitým ukazatelem je tvrdost matrace, která bývá rozdělena do kategorií od jedné do pěti, tedy od nejměkčí po nejtvrdší. Čím vyšší je přitom vaše výška a váha, tím tvrdší matrace vám bude vyhovovat. Nejlepší je si tvrdost přímo vyzkoušet a podle toho se pak řídit. Určitě nepodceňujte ani maximální nosnost matrace. Vaše váha by měla být alespoň o 5 kg menší než tento údaj, jinak se při dlouhodobém překračování výrazně zkracuje životnost matrace.

Věnujte výběru postele a matrace dostatek času a dejte přednost kvalitě. Díky tomu bude váš spánek zdravější a život příjemnější.

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop