Tisk
Podlahové trendy roku 2011: <small>otisk kvalitního řemesla a bezúdržbovost</small>

Podlahové trendy roku 2011: otisk kvalitního řemesla a bezúdržbovost

Ondřej Zaorálek | Pondělí, 18. duben 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Kouzlo vícevrstvých parket spočívá v neobyčejně snadné instalaci,

pozoruhodné kvalitě a stabilitě a atraktivních designech. Letos Quick Step představuje novou překvapující sérii cenově příznivých parketových podlah zvanou Compact, vyvinutou speciálně pro renovační práce. Také kolekce Palazzo a Castello jsou rozšířeny o nové atraktivní vzory.

Tři atributy, jedno silné spojení

01_CAS1472Společnost Quick Step jako významný propagátor trendu v oblasti laminátu a kompozitních parket spojuje tři hlavní trendy: olej pro matnou povrchovou úpravu, tradiční letitý charakter řemeslně opracovaných starých parketových podlah a bílý lakovaný jasan.

Quick Step zůstává nezpochybnitelným propagátorem trendu na poli vícevrstvých parket. Společnost neustále hledá nové druhy dřeva, zkouší nové nápady a technologie a vyvíjí povrchové úpravy, barvy a struktury, jež budou ladit s vybraným druhem dřeva. Parketové podlahy Quick Step tak budou v roce 2011 velmi pečlivě sledovat trendy v oblasti podlah, módy a interiérů.

Zcela bezúdržbové

04_COM1451_detailQuick Step poprvé uvádí na trh kompozitní parketové podlahy v rámci kolekce Palazzo a Castello, jež jsou napuštěny vysoce kvalitním olejem, aby splňovaly požadavek stoprocentně autentického vzhledu a dojmu. Podlahy z olejovaných parket jsou okamžitě připraveny k užívání a nevyžadují žádné voskování či broušení.

Kromě vylepšeného přírodního a matného efektu tento olej více než jiné oleje zvyšuje odolnost podlahy vůči skvrnám a škrábancům. Znamená to, že olejované podlahy Quick Step jsou mimořádně nenáročné na údržbu. Skvrnu lze snadno setřít nebo vyčistit pomocí soupravy pro údržbu Quick Step. Ve spojení s pravidelným čištěním pomocí olejové péče Quick Step zachováte svou parketovou podlahu zářivou a zdravou.

Test kamenem

03_CAS1479_detailPokud jde o druhý trend, tradiční letitý charakter či vzhled řemeslného opracování, několik prken kolekce Palazzo bylo vystaveno palbě malých kamínků, aby vznikl efekt vysokých podpatků či upuštěného svazku klíčů. Prohlubně a zářezy se neopakují, což znamená, že každé prkno je jedinečné.

Bílá zůstává módní interiérovou barvou. Minimalistická bílá však ztrácí své pozice. Nejnovějším odstínem bílé je emoční bílá: romantická a měkká běloba.

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop