Časopis DŘEVO&stavby 6/2017
Tento článek vyšel v: Časopis DŘEVO&stavby 6/2017
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 65 Kč
Objednat časopis
Tisk
Dřevomateriály v interiéru: <small>Jedinečnost masivu</small>

Dřevomateriály v interiéru: Jedinečnost masivu

Lucie Němcová | Úterý, 02. leden 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Ať už na podlaze, oknech, dveřích, nábytku nebo dekoracích, spolu se dřevem přinášíme do interiéru kus přírody. Můžeme mu vtisknout rétoriku, jež lahodí našemu stylu – syrovou a rustikální, jemnou a sofistikovanou nebo elegantní modernu. Masivní dřevo je jedním z materiálů, který pomáhá pouhý objekt přetavit v domov.

Dřevostavba každým coulem

Viditelná dřevěná nosná konstrukce, nejen statický, ale i estetický prvek interiéru, naplňuje pojem dřevostavba tím správným a kompletním způsobem

 1 Binderholz

Vzhled, struktura a barva

Struktura zajímavá v detailu dodává důležité měřítko. Je jiná z blízka a z dálky. Není nepřirozeně jednotvárná a bez života.

2 CCS Architects
Nadčasovost

Umění stárnout, které by se ostatní materiály mohly učit. Patina, změna barev, sem tam škrábanec, ale možnost znovuzrození a nového vzhledu. Dřevo umí putovat časem s grácií. Cykličnost je přirozená, stejně jako stáří. Dřevo nás učí.

4 Aye Swivel Chai KUS PŘÍRODY
Kus přírody uvnitř

Trávíme uvnitř staveb mnoho, mnoho času. Více, než je zdrávo. Ano, tím nejlepším řešením je sebrat se a jít do lesa. Ale i doma můžete mít o kus zdravější a přirozenější prostředí. Čím se chceme obklopovat?

3 Tua Coffee Table nadčasovost
Koncert pro naše smysly

Krásné na pohled. Ale zkuste zavřít oči, dotknout se, přivonět, projít se po něm bosky, zaklepat... Jaké to je?

5 ILUSTRAČKA Cucina con isola della collezione Maestrale
Materiálový chameleon

Snad nejuniverzálnější materiál interiéru: podlahy, okna, dveře, nábytek, obklady, dekorace i užitkové předměty. A co takhle si nějaký vyrobit? Není lepší terapie...


S kombinací druhů dřeva v interiéru to nepřehánějte. Ideální jeden druh ve spolupráci s dalšími materiály, jako je hlína, kámen, sklo, cihla nebo železa.


Z přírody domů má blízko

Žádné lepidlo a příměsi – čistá přírodní hmota, která si vyžádala jen minimální opracování na rozdíl od mnohých dalších současných materiálů.

7 patiny starého dreva LUXWOOD
Na povrch jen přírodní delikatesy

Dřevu dopřávejte to nejlepší ošetření, ideálně stejného původu, tedy z přírody: pryskyřici, včelí vosk, lněný olej nebo šelak.

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop