Palubky nejen krásné na pohled

Palubky nejen krásné na pohled

Komerční sdělení | Středa, 16. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Malebné roubenky obklopené horskými stráněmi, hlubokými lesy a rozkvetlými loukami... Pokud jste se při této představě na moment příjemně zasnili, řadíte se bez pochyb mezi milovníky tradičních dřevostaveb, kterými se to nejen v našich krajinách díkybohu stále ještě hemží. Estetický prvek by ovšem neměl být tím jediným, co by vás mělo na využití dřeva jako stavebního materiálu lákat.

Vedle dlouhé životnosti a snadné opracovatelnosti je dřevo vyhledáváno i pro své perfektní izolační vlastnosti, které získalo díky své jedinečné buněčné struktuře. Dřevěné fasády a obklady stěn a stropů vám pomohou s udržením stálého klimatu v místnosti. Zajímavým tipem je ale i využití palubek v podobě dřevěného záklopu střechy. Váš dům bude spolehlivě chráněn, a to s vynaložením minimálního úsilí. Práce s palubkami je i v tomto případě nenáročná a rychlá. Službu vám ale z hlediska plnohodnotné izolace udělají nejen v létě.

Dřevěné obklady oceníte celoročně. Stačí si jen vzpomenout, kolik času zabere vytopení zděné místnosti. K ohřevu vzduchu dochází totiž a v momentě, kdy je dostatečné prohřáté i studené zdivo.

V případě dřevěných obkladů je tomu přesně naopak. Nashromážděné teplo dřevo navíc i pomaleji uvolňuje. Další příznivá zpráva v období narůstajících cen energií, co říkáte? Nebojte se dřevo v interiéru také řádně přiznat. Dřevěné palubky dodají v podobě obložení stěn a stropu vašemu domovu nezaměnitelný charakter.

Sáhnout doporučujeme především po modřínových či smrkových palubkách. Na rozdíl od těch, které známe z minulosti ze starých podnikových chat, se dnes používají palubky tloušťky 15 mm pro použití v interiéru, případně alespoň 19 mm pro venkovní obklady. Liší se také jejich ošetření - moderní oleje a lazury na dřevo vyživují a dokážou dlouhodobě udržet jeho atraktivní vzhled. SECA vyrábí stovky profilů palubek, ze kterých si vybere každý.


Info:

www.feelwood.cz

www.secacz.cz

SaR 4-2019
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop