Pro každý projekt to správné řešení podlahy

Pro každý projekt to správné řešení podlahy

Komerční sdělení | Pondělí, 10. květen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Jako alternativu k podlahovým prvkům fermacell® s dřevovláknitou izolací (2E31) nabízí James Hardie podlahové prvky kašírované filcovou izolací.


James Hardie rozšiřuje svůj sortiment o podlahové prvky kašírované filcem

Podlahové prvky fermacell® od James Hardie se prosadily jako optimální a ekonomické řešení pro renovace a novostavby. Jejich výhody:

  • nízká konstrukční výška a hmotnost,
  • suchá pokládka,
  • hospodárné a rychlé zpracování,
  • minimální časové ztráty (jsou prakticky hned po pokládce pochozí a připravené k instalaci krytiny) – přesvědčily investory, projektanty a zpracovatele, kteří s nimi nemusí dělat žádné ústupky u všech hlavních parametrů podlahy – zatížitelnosti, typu či formátu podlahové krytiny nebo použití podlahového topení.

podlahové prvky fermacell® kašírované

V závislosti na požadavcích na kročejový zvuk, tepelnou izolaci nebo protipožární ochranu jsou podlahové prvky fermacell® k dispozici v provedení bez izolace nebo jako kompozitní prvky s nakašírovanou vrstvou dřevovláknité desky, minerální vlny nebo EPS.

Společnost James Hardie nyní rozšířila svůj sortiment a jako novinku nabízí své sádrovláknité podlahové prvky s kašírovanou filcovou izolační vrstvou. Podlahový prvek fermacell® 2E16 se skládá ze dvou slepených sádrovláknitých desek fermacell® tloušťky 10 mm a nakašírované filcové izolace tloušťky 9 mm (izolant z recyklovaných umělých vláken, nové podlahové prvky tak splňují všechny požadavky na udržitelnou výstavbu).

Desky jsou navzájem přesazené, čímž vytvářejí 50 mm širokou polodrážku. Základem podlahového prvku fermacell® 2E 26 jsou sádrovláknité desky fermacell® tloušťky 12,5 mm, jinak jsou obě novinky konstrukčně identické.

Oba podlahové prvky se používají ve skladbách suchých podlah ve staré zástavbě/zejména v rekonstrukcích starých staveb, ale i v novostavbách. Slouží hlavně jako kročejový nebo vzduchový izolant v těžké/lehké skladbě podlahy. Splní i vysoké požadavky na zvukovou izolaci mezipatra. Prvky jsou nehořlavé a splňují požární odolnost REI 60 / RE 120.

Zatímco podlahový prvek fermacell® 2E16 je schválen až do oblasti použití 2 (kancelářská oblast), prvek fermacell® 2E26 lze použít také v oblasti použití 3 (chodby, kuchyně, školy, domovy důchodců atd.). V kombinaci s další 10 mm silnou sádrovláknitou deskou fermacell® jako roznášecí vrstvou je bez omezení možné instalovat prvky v oblasti použití 3 (2E16) nebo v oblasti použití 4 (2E26).

Technické listy k oběma novým podlahovým prvkům fermacell→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop