Tisk
Veletrh FOR ARCH nabídne oproti loňsku opět zajímavější doprovodný program

Veletrh FOR ARCH nabídne oproti loňsku opět zajímavější doprovodný program

Redakce | Úterý, 10. květen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

V pořadí sedmadvacátý ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH bude mít bohatý a nabitý program, v němž bude vůbec poprvé zahrnuta koncepce různých denních témat, včetně tematických odborných konferencí a specializované poradny. Další poradenská podpora se bude týkat státních dotací a podmínek jejich poskytnutí.

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH není pouze několikadenní akcí, ale naopak projektem s celoroční působností zaměřený na podporu oboru stavebnictví jako celku. Děje se tak prostřednictvím základních dílčích projektů jako jsou Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO, soutěž mladých architektů Young Architect Award (YAA) nebo cena Architekt roku. Vrcholem sezóny je pak veletrh samotný, který se letos tradičně uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 20.–24. září 2016, kdy také dojde k slavnostnímu předání cen výše jmenovaných soutěží.

Tematické dny na veletrhu FOR ARCH

Avizovanou novinkou ve srovnání s předchozími ročníky budou denní témata zabývající se významnými trendy současného stavitelství. Úterý 20. září tak bude ve spolupráci s nadací ABF zaměřené na problematiku kvality výrobků a materiálů, včetně systému ratingu kvality. Zároveň také proběhne Konference ředitelů projektových firem ve spolupráci s analytickou a výzkumnou společností CEEC Research.

Ve středu 21. září, ve spolupráci s odborným internetovým portálem TZB-info, bude na programu řízení energetické náročnosti budov a koncepce větrání. Současně na dané téma proběhne i konference.

Ústředním tématem ve čtvrtek 22. září bude stále aktuálnější podpora odborného vzdělávání, a zároveň se uskuteční i setkání obchodních firem navazující na celoevropské jednání řemeslných komor.

Chytré domy a stavba svépomocí

Pátek 23. září pak bude věnován fenoménu „chytrý dům“, který svou konstrukcí, užitou technikou a řídicími systémy zajišťuje optimální a komfortní prostředí svým obyvatelům. Hlavním partnerem tohoto tématu je sdružení CENTRUM PASIVNÍHO DOMU.

Závěrečný den, sobota 24. září, představí téma stavby svépomocí, včetně specifických pracovních postupů, a ve spolupráci s internetovým portálem Svepomoci.cz se uskuteční i odborná konference.

Ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a s Hospodářskou komorou České republiky bude po celou dobu trvání veletrhu k dispozici STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM, v němž odborníci poradí návštěvníkům jak na věc v rámci jednotlivých denních témat. Další poradenskou podporu poskytne ve své expozici Státní fond životního prostředí, kam se zájemci mohou obracet s otázkami ohledně státních dotací a podmínek jejich poskytnutí.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop