Tisk
Laboratoř ticha - podívejte se, jak roste les

Laboratoř ticha - podívejte se, jak roste les

a.janousek | Pátek, 20. květen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Národní zemědělské muzeum zpřístupnilo návštěvníkům unikátní instalaci s názvem Laboratoř ticha, která měla premiéru v českém pavilonu na výstavě EXPO 2015. Jde multimediální instalaci, jejímž centrem je živý les vsazený do futuristické laboratoře.

 

Cílem instalace Laboratoř ticha je pomocí moderních technologií ukázat návštěvníkům, jak funguje lesní biotop a jaké procesy v něm probíhají. Součástí jsou proto futuristické vitríny s živými rostlinami obklopené kamerami, mikrofony. Růst rostlin zajišťují automatizované systémy pro zavlažování, osvětlení a klimatizaci.

Laboratoř ticha - kamery

 

Instalace díky audiovizuální technice ukazuje pochody, které probíhají v přírodě, až do buněčné úrovně. „Projekt přímo reaguje na lidskou potřebu přítomnosti v přírodě. Ticho léčí a přivádí nás od pouhého povrchu do hloubky věcí. Vnořte se do ticha, obklopte se tichem a otevřete se nevšednímu zážitku,“ popisují projekt webové stránky muzea.

laboratoř ticha projekce

Instalace je přístupná v Národním zemědělském muzeu denně kromě pondělí. Prohlídky probíhají pouze s průvodcem ve skupině maximálně 20 osob každou hodinu. Muzeum doporučuje rezervaci prohlídek předem na emailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Časosběrné videa z instalace Laboratoře ticha a sázení rostlin:

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop