Tisk
Členové ADMD poznali les očima lesníka

Členové ADMD poznali les očima lesníka

DAS | Úterý, 28. únor 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Ve čtvrtek 24. 11. 2016 uspořádala Nadace dřevo pro život ve spolupráci s Asociací dodavatelů montovaných domů (ADMD) akci "Ukážeme vám les, jak ho neznáte". Programu v lese se zúčastnili členové ADMD, kteří chtěli poznat les očima lesníka. Nad dančím gulášem, který se podával k obědu, se pak shodli, že takto les opravdu ještě neviděli. V odpolední části byla představena kampaň Dřevo je cesta, do které se přítomní členové ADMD rozhodli zapojit.

Ve čtvrtek v 10 hodin se účastníci z řad členů ADMD potkali v Oboře Březka, kde se už od 19. století chovají daňci. U příjemně praskajícího krbu v místní hájovně se dozvěděli, co je v lese čeká a pak hned vyrazili do lesa plného mlhy. Skupinu vedl ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák, oborník Miroslav Pícha a k nadšení osazenstva také obornický pes Betyna. Během 2,5hodinové procházky lesem se členové ADMD dozvěděli, na co všechno musí lesník při péči o les myslet, jaké mají vlastníci lesa povinnosti a jak jim můžeme pomoci. Účastníci si také zasadili mladé jedle, naučili se změřit objem pokáceného kmene a ten také označit speciální registrační číslovačkou.

PB240894Skupinu vedl ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák, oborník Miroslav Pícha a k nadšení osazenstva také obornický pes Betyna. Během 2,5hodinové procházky lesem se členové ADMD dozvěděli, na co všechno musí lesník při péči o les myslet, jaké mají vlastníci lesa povinnosti a jak jim můžeme pomoci. Účastníci si také zasadili mladé jedle, naučili se změřit objem pokáceného kmene a ten také označit speciální registrační číslovačkou.

 


PB240768Po výborném obědě, uvařeném podle mysliveckých receptů, se rozvinula debata o lesnicko-dřevařském sektoru. Řeč přišla i na nový projekt Nadace dřevo pro život, osvětovou kampaň Dřevo je cesta. Všichni přítomní zástupci stavebních firem se rozhodli do kampaně zapojit a stát se nositeli značky Dřevo je cesta.

Podle reakcí účastníků se akce povedla a proto věříme, že nově získané informace jim poslouží ku prospěchu jejich podnikání.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop