Tisk
Veletrh DŘEVOSTAVBY je dobrým startem na cestě za vysněným domem

Veletrh DŘEVOSTAVBY je dobrým startem na cestě za vysněným domem

Jindřiška Kleknerová | Úterý, 28. únor 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Když jsem před třemi roky navštívila veletrh DŘEVOSTAVBY, podařilo se mi tady vybrat firmu, která nám později postavila dům. Po čase jsem zjistila, že Adresář dodavatelů, který mi tady už u pokladny dali zadarmo do ruky, vydává firma, u které nyní pracuji...

Právě v Adresáři výrobců a dodavatelů dřevostaveb jsem spolehlivě našla kontakty společností, které dodávají, respektive staví dřevěné domy. Se zástupci některých z nich jsem promluvila na jejich stánku a pomalu si tak tehdy dala dohromady, o co vlastně jde. Nechci masivní dřevostavbu, zdaleka ne každá dřevostavba vypadá jako srub, záleží na skladbě panelů, stavba jde rychle, můžu stavět na klíč anebo taky jen zčásti, montovaná dřevostavba vyjde asi tak stejně draho jako zděný dům a nevím, jestli chci difuzně uzavřeno anebo otevřeno...

Cesta k dřevostavbě od A do Z

Na veletrhu DŘEVOSTAVBY si návštěvník (budoucí stavebník dřevostavby) najde své A, B, C z abecedy nezbytné k postavení vysněného domu. Otazníků zbývá mnoho, cesta k Z je dlouhá, ale po návštěvě veletrhu je jasné, koho a s čím oslovit... Rozeslala jsem projektovou studii a jednala a jednala. Dnes píšu tento článek z prostorného a vyhřátého obýváku naší dřevostavby, kterou se svou rodinou s pokorou užíváme.

Veletrh DŘEVOSTAVBY 2017 navštívilo celkem 27 600 zájemců o dřevostavby a zúčastnilo se celkem 364 firem.

celkový pohled do obecenstvaTržiště pro stavebníky i odborníky z oboru dřevostaveb

Veletrh DŘEVOSTAVBY má svou už letitou historii a spoustu dobrých referencí. Výraz veletrh je trefný, jde o velké tržiště zboží pro specifickou skupinu lidí. Smyslem je návštěvníkům nabídnout na jednom prostoru vše, co pro svůj záměr potřebují. Doslova na své si přijdou i odborníci z oboru, kteří čerpají informace o nových technologií nebo si sem zkrátka zajdou pro nějakou tu inspiraci.

Martin Patřičný při předávání ceny Dřevostavba roku 2016Nejvyšší dřevostavba v Česku

Veletrh DŘEVOSTAVBY 2017 nabídl pár taháků pro zpestření - byla zde k vidění dokonce čtyřpatrová dřevostavba s kavárnou i s vyhlídkou, která byla nejvyšší dřevostavbou na území ČR. Měřila přes 13 metrů a spotřebovalo se na ní okolo 12 tun dřeva. Ve střední hale Průmyslového paláce probíhaly odborné přednášky, semináře, konference a také vyhlášení soutěže Dřevostavba roku 2016 a předání putovní ceny jejím tvůrcem, Martinem Patřičným. Přiběhl na poslední chvíli a nečekaně přednesl dlouhou báseň. Způsobil v publiku, uprostřed komerčního prostředí, ve všudy přítomném halasu, chvíli zklidnění, pocit zastavení v čase a nakonec i smích...Jedná se o nejvyšší dřevostavbu v Česku, má čtyři podlaží, měří 13,108 metru a spotřebovalo se na ni okolo 12 tun dřeva.

 Další ročník veletrhu DŘEVOSTAVBY se bude konat 1. - 4. 2. 2018  - www.drevostavby.eu                                      

čtyřpodlažní dřevostavbaPostřeh redaktorky časopisu DŘEVO&stavby Ing. arch. Lucie Němcové
Inspirativním a informacemi nabitým osvěžením veletrhu byla konference Grow-Up nesoucí poselství, že dřevo se rozhodně nemusí držet při zemi. V zahraničí již tuto skutečnost berou na vědomí a velmi zdařile staví do výšky stavby různých funkcí, které pojí zdravé vnitřní prostředí a kvalitní architekturu. Za zmínku stojí zejména studentské koleje Moholot Student Housing Towers v norském Trondheimu – obdivuhodný příklad souladu udržitelné architektury, osvícené sociální politiky města i urbanistických a architektonických kvalit. Pohled do zahraničí jako vždy otevírá obzory a ukazuje úžasné možnosti. Těšíme se a doufáme, že i u nás za pár let budeme obdivovat podobné počiny ze dřeva.

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop