ISOVER vyhlásil další ročník mezinárodní studentské soutěže 2019

ISOVER vyhlásil další ročník mezinárodní studentské soutěže 2019

Redakce | Úterý, 04. prosinec 2018 |

Přidat na Seznam.cz

ISOVER vyhlásil zadání dalšího ročníku studentské soutěže v návrhu Multi-Komfortního domu. Studenti, kteří se umístí na prvních třech místech, získají kromě finanční odměny 40 000 Kč, 30 000 Kč a 20 000 Kč i možnost reprezentovat ČR na mezinárodním finále pořádaném v roce 2019 v italském Milánu.

Kdo se může zůčastnit?

Soutěže se mohou zúčastnit studenti 1. až 6. ročníku architektury, designu a stavebnictví nebo jiných oborů z univerzit v zemích, kde ISOVER soutěž pořádá.

Průběh souteže

Soutěž je dvoukolová, vítěz národního kola postupuje do mezinárodního finále, které se koná vždy přímo v oblasti, pro kterou byl architektonický návrh vytvářen. V minulých letech to tak byl například Dublin, Madrid nebo exotická Dubaj.

Zadání soutěže

V tomto ročníku mají studenti za úkol vytvořit vizi budoucího udržitelného rozvoje oblasti v okolí stanice metra Crescenzago v italském Milánu zapojené do městské oblasti a zohlednit přitom regionální kontext daného místa.

mezinarodni-studentska-soutez-multi-komfortni-dum-isover-saint-gobain

V rámci tohoto projektu bude třeba renovovat tři stávající budovy a navrhnout novou smíšenou zástavbu včetně obytných a veřejných prostorů a služeb. Projekt musí být inovativní, udržitelný, energetický úsporný a musí splňovat kritéria Multi-Komfortního domu.


„Soutěž Multi-Komfortní dům ISOVER mi dala výjimečnou příležitost porovnat moje schopnosti architekta v mezinárodním měřítku. Hodnocení úrovně architektury není jednoduché, ale velmi inspirativní bylo porovnání grafického prezentování projektů napříč soutěžícími. Mnoho nově vzniklých přátelství držíme s kolegy dodnes a dokonce se občas i navštívíme. Díky soutěži jsem navázal spolupráci s Isoverem a nakonec i dostal nabídku pracovní pozice,"

Ing. arch. Josef Hoffmann
spoluautor českých vítězných projektů z let 2015 a 2016


Další informace o soutěži

Mezinárodní stránky studentské soutěže ISOVER - zde je možné se do soutěže přihlásit a stáhnout si zadání soutěžního úkolu v angličtině.

České stránky studentské soutěže ISOVER - zde je k dispozici zadání přeložené do češtiny a další informace o soutěži.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop