Salon dřevostaveb 2019 zahájí nejvyšší dřevostavba světa

Salon dřevostaveb 2019 zahájí nejvyšší dřevostavba světa

Redakce | Pátek, 18. leden 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Salon dřevostaveb 2019 se uskuteční v nových prostorách, v novém, atraktivním, a na odborný i kulturní program bohatším formátu! Již 14. ročník největší mezinárodní přehlídky ve střední Evropě, která každoročně prezentuje výběr moderních dřevostaveb realizovaných dle projektů architektů, zve srdečně do Prahy všechny zájemce o kreativní a kvalitní moderní architekturu ze dřeva.

Organizátoři Salonu – architekti Prodesi/Domesi (Praha) za ČR a združení ARCHA (Bratislava) za SR, připravili zajímavý odborný a kulturní program pro širokou veřejnost i pro tvůrce z odboru dřevěné architektury a stavitelství.

14. ročník zahajuje v pátek 8. 2. 2019 v CAMPu přednáška o nejvyšší dřevěné stavbě na světě – věžáku HoHo ve Vídni. V dalších dnech 9. – 10. 2. 2019 pak v prostorách VNITROBLOCKu pokračuje výstavou a doprovodným programem pro laickou i odbornou veřejnost.


8. února 2019 / CAMP

19:00HoHo Wien – nejvyšší dřevostavba na světě – architekt Oliver Sterl/RLP a další hosté; CAMP, Praha 2

nejvyssi-drevostavba-sveta-vezak-hoho-wienV prostoru CAMPu (Centra architektury a městského plánování) bude hlavním aktérem jeden z autorů architektonického návrhu 24podlažního věžáku ve Vídni, pionýrského stavebního díla s hybrdidní konstrukcí se 75% podílem dřeva a 25% z betonu – rakouský architekt Oliver Sterl z kanceláře RLP Rüdiger Lainer + Partner, Wien.

Přednášku doplní diskuze s dalšími odborníky a s krátkými prezentacemi o aktuálních trendech v tvorbě moderní dřevěné architektury ve světě vystoupí architekti Pavel Horák, ředitel Salonu dřevostaveb v ČR a Ľubica Fábri, ředitelka Salonu drevostavieb v SR.

Registrace a vstupenky zdarma přes GoOut


9. a 10. února 2019 / VNITROBLOCK

9. 2. 2019 od 10:00 do 20:00
10. 2. 2019 od 10:00 do 18:00

VNITROBLOCK, Tusarova 31, 170 00 Praha 7
Vstupné 50 - 100 Kč

Výstava Salon dřevostaveb - nesoutěžní přehlídka, která představí na plakátech celkem 38 vybraných moderních dřevostaveb – 36 postavených v roce 2018 v ČR a na Slovensku a dvě dřevostavby hostů z Polska a Rakouska.

salon-drevostaveb-2019-rocenkaVšechny stavby z výstavy jsou představeny v publikaci Ročence dřevostaveb 2018, která bude k zakoupení na akci, stejně jako další zajímavé tituly o dřevostavbách.

Mozaika dřevostaveb - představí realizované domy a stavby ze dřeva více než 15 architektů a dalších odborníků.

Hlavní partner Salonu, firma NOVATOP, představí, v rámci prezentace několika svých zajímavých realizací v ČR i zahraničí, přednosti a půvab dřevostaveb stavěných progresivní technologií z masivních dřevěných panelů.

Sobotní program uzavře od 18:00 hudební host Justin Lavash kytarovým recitálem, který stojí za to si užít!

Součástí Salonu bude kavárna, bookstore, nedělní řezbářský workshop, projekce, filmy, videa a produkty, které k dřevostavbám a hezkému bydlení patří.

Vstupenky v předprodeji přes aplikaci GoOut


salon-drevostaveb-vyber-modernich-drevostaveb-realizovanzch-podle-projektu-architektu-event

Více informací o Salonu dřevostaveb 2019

DaS 1-2019
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

  • Banner

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop