Jubilejní FOR ARCH 2019 představí chytrá města i bezpečnost

Jubilejní FOR ARCH 2019 představí chytrá města i bezpečnost

Jiří Kuthan | Úterý, 02. červenec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Chytřejší a bezpečnější budoucnost se vám představí během 30. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH. Od vystavovatelů, v poradenských centrech a během doprovodných programů se můžete dozvědět, jak změnit dřevostavbu na chytrý domov.

Podle loňského průzkumu Ministerstva vnitra ČR zaměřeného na postoje občanů k prevenci kriminality považuje více než polovina lidí situaci za stejnou jako před třemi lety.

Nejčastěji se lidí cítí být ohroženi:

  • kapesní krádeží (50 %),
  • vloupáním do bytu (43 %) a
  • vandalismem (39 %).

Česká republika skončila podle hodnocení "skóre bezpečnosti" zemí společnosti Gallup na nadprůměrné 32. pozici, ale život přeje připraveným...

Seznamte se s trendy pro větší pohodlí, bezpečnost a úspory ve spotřebě energie.

KDY a KDE: ve dnech 17. až 21. září 2019 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech

Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

O bezpečnost je třeba se postarat

Důležitým prvkem v hodnocení domů, bytů, a lokalit pro bydlení nebo pro podnikání, je i bezpečnost. Proto jsou technologie a řešení pro zvýšení bezpečnosti zastoupeny také na veletrhu FOR ARCH.

Tyto technologie a řešení jsou stálou součástí nomenklatury, výstavních expozic firem i doprovodného programu již od roku 2017. Najdete zde např. okenní kování, bezpečnostní fólie, bezpečnostní dveře, zámky, ploty a mříže, řízení osvětlení v době nepřítomnosti, kamery, technologie pro monitoring a služby i expozici Městské policie.

V Hale 4 bude opět připraveno poradenské centrum pod záštitou MVČR a partnerů, Policie ČR a Cechu mechanických zámkových systémů ČR (CMZS).

chytra-domacnost-smart-home

Co vše může být dnes chytré?

Lidé chtějí komfort a úspory, přitom chtějí ovládat své domy, byty a provozovny jednoduše a k tomu potřebují, aby technologie byly vzájemně propojeny.

Otevření okna musí být signálem k útlumu vytápění, zvýšení teploty osluněním musí být signálem pro žaluzie a chlazení a ukládání energie. To jsou reakce na již vzniklou situaci.

Dalším stupněm vývoje k úsporám a komfortu je využití a práce s predikcí. Například s predikcí počasí v případě využívání obnovitelných zdrojů, s predikcí chování uživatele v případě vytápění, větrání a přípravy teplé vody. To je cesta inteligentních budov.

technologie-pro-chytra-mesta-ovladani-mobilnim-telefonem

Chytré a bezpečné bydlení v chytrých městech

Smart Cities (SC) je téma v posledních letech hojně diskutované. Chytrá města sdružují technologie, vládu a společnost k vytvoření chytré ekonomiky, chytré mobility, chytrého životního prostředí, chytrého bydlení a chytré správy a řízení města pro chytré lidi.

Koncept zajistí městům trvale udržitelný model rozvoje, vynikající kvalitu života, bezpečnost a maximální efektivitu využití energie.

FOR ARCH má od chytrého bydlení nakročeno k chytrým městům a prvním počinem bude letošní konference CHYTRÁ MĚSTA OD A DO Z.

Více informací na www.forarch.cz.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop