Ročenka dřevostaveb 2019 je právě v prodeji!

Ročenka dřevostaveb 2019 je právě v prodeji!

Redakce | Čtvrtek, 13. únor 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Nová publikace Ročenka dřevostaveb 2019 dokumentuje všechny stavby z výstavy Salon dřevostaveb 2020, který se uskuteční teď v březnu. Jedinečný plnobarevný titul ve formátu 180 x 180 s rozsahem 96 stran, na každé dvoustraně pokaždé představuje barevné snímky dřevostaveb, text a výkresy půdorysů každé ze staveb, které byly vybrány na prezentaci v aktuálním ročníku mezinárodní nesoutěžní přehlídky moderních dřevostaveb.

Salon dřevostaveb je v současnosti největší akcí svého druhu ve střední Evropě s fokusem na novou moderní dřevěnou architekturu v Česku a na Slovensku.

Typologicky nejpočetněji zastoupenou skupinou dřevostaveb v publikaci jsou rodinné domy a víkendové objekty. Spektrum inspirací je pestré. Od přístavby přes rekonstrukci po různé typy nově postavených domů ve vyhotovení s omítanými i dřevěnými fasádami.

Mezi publikovanými jsou rodinné domy různých velikostí vhodné do městské i venkovské zástavby a postavené na rozmanitých pozemcích. Jde převážně o domy vytvořené českými a slovenskými architekty, které doplňují tři realizace z Rakouska a po jedné z Maďarska a Německa.

Neobvyklými stavbami v Ročence jsou dřevěné objekty v zeleni vytvořené na studentském workshopu, útulna vystavěná nad řopíkem nebo stožár s výhledem. Z veřejných staveb najdete v Ročence kromě jiných mateřskou školu, loděnici, fitness či klubovnu sportovního oddílu.

nahled-do-Rocenky-Prodesi


"Mezi zastoupenými tvůrci jsou přední a etablované ateliéry a architekti dřevostaveb z ČR a SR, i mladší autoři, kteří našli zalíbení v ekologickém způsobu výstavby."


nahled-do-rocenky-2019-slovensky


"Ročenku dřevostaveb 2019 doplňují v závěru syntetizující texty od kurátorů Salonu – Ľubice Fábri (SK) a Pavla Horáka (CZ), zaměřené na současný stav moderní dřevěné architektury na Slovensku, v Rakousku a na téma perspektiv vícepodlažních budov ze dřeva."


Rocenka-drevostaveb-2019-Salon-drevostaveb-2020


Ročenku si můžete objednat

  • Ročenku dřevostaveb 2019, která patří do knihovny každého architekta a stavitele se zájmem o udržitelnou výstavbu a dřevostavby, si můžete objednat na domesistore.cz
  • Bližší informace o zvýhodněných cenách při koupi starších titulů nebo balíčků s více tituly v ČR získáte na mailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
  • Informace o prodeji Ročenek dřevostaveb v SR získáte na mailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Přijďte si ročenku vyzvednout osobně

logo-salon-drevostaveb-mensi

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop