U krásné lipenské přehrady vzniká jedinečný projekt výstavby pasivních dvojdomů, které jsou na prodej

U krásné lipenské přehrady vzniká jedinečný projekt výstavby pasivních dvojdomů, které jsou na prodej

Markéta Kristová | Sobota, 14. březen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

U Hájenky, tak se nazývá exkluzivní projekt pasivních dvojdomů v nádherné lokalitě obce Lipna nad Vltavou, které jsou na prodej. Všechny postavené domy jsou díky své konstrukci šetrné nejen k životnímu prostředí ale také k lidskému zdraví. Koupě nemovitosti nabízí kombinace vlastního užívání domu s krátkodobým pronájmem, ke kterému bude zajištěna kompletní správa a údržba. Získáte tak pravidelný příjem po celý rok a také možnost vlastní dovolené kdykoliv během roku a zároveň rozumnou návratnost investice.


O projekt se zasloužili ti nejlepší

O tento unikátní soubor domů, které jsou naprostou novinkou v oblasti šetrného a úsporného bydlení se zasloužilo architektonické studio PLANPOINT s.r.o., které má za sebou nespočet úspěšných realizací, stavebních a projekčních řešení. Není tedy divu, že tým tohoto studia má hlavní zásluhu na projekci a sehnání investorů těchto dvojdomů.

Dvojdomy jsou šetrné a úsporné především díky konstrukci difuzně otevřených staveb, unikátního německého dodavatele STEICO, šetrných k životnímu prostředí. Velmi intenzivní úsilí byl věnován výběru partnera v dodávce tohoto systému. Volba padla na společnost Avanta Systeme, která je na trhu a mezi lidmi známá jako špičková společnost zabývající se stavbou dřevostaveb.

Avanta Systeme je jediná společnost v ČR, u které stavební montáž splňuje certifikaci Dokumentu národní kvality a zároveň její panelová výroba odpovídá certifikaci prefabrikovaných dílců dřevostaveb. Není tedy divu, že se v tomto projektu stala hlavním dodavatelem projektu a realizátorem všech domů, které se u Lipna staví.

Avanta Systeme je důkazem toho, že umí řešit i takto velké projekty a umí se přizpůsobit náročnosti, a to po stránce organizace, logistiky a zejména kvality a přání klienta.

U-Hajenky-navrh-dvojdomu


Šetrné k životnímu prostředí a vašemu zdraví

Projekt U Hájenky celkem tvoří 30 domů o dispozici 4+kk a ploše 130 m2, z nichž každý je součástí dvojdomu a je tedy možné si vybrat ze dvou prostorových uspořádání. Dispoziční řešení tvoří dvě podlaží a podkrovní prostor, který lze využít jako ložnici nebo klasickou půdu. V severní části domu je situovaný skladový prostor pro kola, lyže a zahradní náčiní.

Každá jednotka má vlastní rozlehlou zahradu, parkování pro 2 automobily, a je postavena tak, aby z terasy vynikly výhledy na okolní krajinuSoučástí nadstandardní varianty:

  • je krbová vložka,
  • předokenní žaluzie,
  • rekuperace vzduchu,
  • fotovoltaické panely.

U-Hajenky-dum-s-terasou-a-zahradou


"Specialitou pak může být zabudování hypoxické terapie simulující vysokohorské prostředí přímo v ložnici. Dispozice domu je přizpůsobena pro pobyt dvou rodin s dětmi."


U-Hajenky-dum-s-rozlehlou-zahradou

U-Hajenky-prijezdova-cesta-k-domum


"Budete šetrní k životnímu prostředí i k vlastnímu zdraví. Všechny použité materiály jsou certifikované, zdravotně nezávadné a recyklovatelné."


U-Hajenky-titulni-foto


Interiér v nejvyšší kvalitě

V přízemí je kromě závětří a zádveří také koupelna se sprchou a WC, velká kuchyně a pobytový prostor napojený na terasu.

Ve druhém podlaží jsou tři plnohodnotné ložnice a velká koupelna se sprchou, vanou a WC. Pro zájemce je zde možnost využít ještě třetí podlaží, a to jako rozšíření ložnic o "spací " patro.

Ve třetím podlaží jsou rovněž umístěny některé technologie domu. Dům je připraven na vestavby mnoha užitečných zařízení, ať již je to místo na pračku se sušičkou, které je aktivně odvětrávané, příprava pro klimatizační jednotku atp.

U-Hajenky-interier-hlavni-obytny-prostor


"Na přání klienta lze dokončení provést i v nadstandardním provedení, a to včetně veškerého interiérového vybavení, kuchyně, nábytku a osvětlení."


U-Hajenky-interier-loznice

Maximální množství energie pochází z obnovitelného zdroje a je maximálně využívána rekuperace tepla. To vše již ve standardu zajišťuje následný velmi levný a zdravý provoz stavby. Jako další zdroj vytápění mohou sloužit krbová kamna. Nemovitost je také skvělou investiční příležitostí.

Nabízí se kombinace vlastního užívání domu v kombinaci s krátkodobým pronájmem, ke kterému bude zajištěna kompletní správa a údržba objektu. Získáte tak pravidelný příjem po celý rok, možnost vlastní dovolené kdykoliv během roku a rozumnou návratnost investice.

U-Hajenky-obyvaci-pokoj-krbova-kamna

Domy jsou tedy vybaveny:

  • špičkovou vzduchotechnikou,
  • inovativní dřevovláknitou izolací značky STEICO,
  • podlahovým vytápěním,
  • nástěnnými klimatizačními jednotkami,
  • finálními povrchy stěn a stropů,
  • kvalitní dlažbou,
  • luxusními obklady Marazzi,
  • sanitární keramikou značek Laufen a Kaldewei.

Ideální lokalita v každém ročním období

Největším lákadlem, kde vznikají tyto unikátní apartmány U Hájenky je bezpochyby bydlení u vodní nádrže Lipno, na louce zalité sluncem. Symetrické dvojdomy poskytují základnu milovníkům klidu přírody, kteří si zároveň potrpí na vysoký standard provedení.

Jednotlivé objekty s velkou zahradou zároveň přirozeně zapadají do okolní krajiny. Pasivní standard, rakouský stavební systém STEICO a terasy inspirované zápražím venkovských chalup je dokonalým spojením díky kterým vzniká moderní bydlení s tradičními rysy.

Těžko byste hledali rozmanitější lokalitu než tu, ve které se nachází obec Lipno nad Vltavou. Je to tři hodiny od Prahy, Rakousko i Německo jsou doslova za lesem a krajina se pyšní mnoha lákadly, a to v jakémkoliv ročním období. V okolí Lipna je hustá síť sjezdovek a vleků. V bezprostředním sousedství projektu navíc v blízké budoucnosti vznikne nová sjezdovka Loučovice.

U-Hajenky-lokaltia-Lipni-v-zime


"Během zimy se vodní plocha lipenské nádrže mění v nejdelší přírodní bruslařskou dráhu na světě."


U-Hajenky-zimni-krajina-na-Lipne

Výborné umístění umožňuje objekty maximálně využívat i v létě. Milovníci koupání a vodních sportů se dosyta nabaží díky vodní nádrži Lipno, která je obklopena plážemi a nabízí kotviště pro jachty, plachetnice a další vodní vozítka.

Lokalita je protkána bezpočtem cyklostezek, turistických tras a nedaleko leží jihočeské kulturní centrum Český Krumlov. V blízkosti přehrady se nachází několik tenisových kurtů a golfových hřišť.

U-Hajenky-lokalita-vodni.nadrz-Lipno

Ceny za domy


V této chvíli je již zarezervováno nebo prodáno 17 jednotek! U ostatních dvojdomů však máte stále ještě možnost výběru umístění a vybavení. Cena za m² plochy domu se pohybuje od 56 900 Kč vč. DPH.

Kompletní CENÍK JEDNOTLIVÝCH DOMŮ.

Přijďte se podívat na váš nový dům!


Den otevřených dveří bude dne 21.3. 2020!

Svůj termín si prosím rezervujte na tomto uvedeném telefonním čísle +420 777 760 980

Více informací o unikátním projektu

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop