ADMD je oporou nejen firmám ale i zájemcům o dřevostavby

ADMD je oporou nejen firmám ale i zájemcům o dřevostavby

Redakce | Středa, 07. říjen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) je seskupením firem, které svým zákazníkům staví v České republice dřevostavby nejvyšší kvality. Nakoukněte pod pokličku této prospěšné asociace a zjistěte, co nabízí firmám i zájemcům o výstavbu dřevostaveb, kterým je oporou již 20 let.


1. Jak přispívá ADMD ke zkvalitnění výroby dřevostaveb v Česku?

Stěžejním prvkem pro přijetí firmy za člena ADMD je splnění podmínek pro udělení certifikátu Dokument národní kvality (DNK), který vydává nezávislý Výzkumný a vývojový ústav dřevařský v Praze. Proces certifikace nyní probíhá u společností Lucern a RP Stavby, kteří by rádi společně s 23 členy posouvali kvalitu svých dřevostaveb kupředu.

Dřevostavby jsou i přes svou nadčasovost stále kvalitnější a technicky propracovanější. Asociace dodavatelů montovaných domů drží laťku stále vysoko a proto v letošním roce aktualizovala Dokument národní kvality (DNK) kde se všem zájemcům o dřevostavby doporučují ty nejmodernější a nejkvalitnější dřevostavby na českém trhu. DNK má na dřevostavby členů ADMD stále přísnější požadavky, než jsou zákonem požadované.

Pro přípravu kvalitních staveb je však velmi důležitá odborná příprava. Proto v ADMD podporují školy se stavebním zaměřením, aktuálně také zajistili praxi pro 9 studentů oboru Dřevěné konstrukce a stavby na bázi dřeva z ČZU. Členové ADMD také představili své zajímavé projekty na Dřevařském dni, který proběhl 16. 9. 2020 na Fakultě lesnické a dřevařské ČZU.

Starají se též o vzdělávání v členských firmách ADMD. Ve středu 9. 9. 2020 proběhla v Brně akce s názvem Kulatý stůl techniků, kde se sešli projektanti, technici i další odborníci z členských firem ADMD, aby si předali své letité zkušenosti a sami získali přehled o tom, jak to chodí u jiných firem.

Také ve spolupráci s AVMI připravili online webinář pro členy ADMD týkající se změn ve vyhlášce č. 264/2020 Sb., o energetické náročnosti budov, který vedl Ing. Michal Čejka.

KST


2. Co může ADMD nabídnout zájemcům o výstavbu dřevostaveb?

Ve spolupráci s partnerem ADMD, spol. MoistureGuard, zajistili v České podnikatelské pojišťovně speciální slevu na pojištění dřevostaveb ve výši 35 % (pojištění domácnosti, stavby a odpovědnosti).

Na veletrhu FOR ARCH v Praze 22.-26. 9. 2020 se návštěvníci mohli u stánku ADMD dozvědět přehledné informace o dřevostavbách nebo se také mohli poradit ohledně výběru dodavatele dřevostavby. Stali se také odborným partnerem veletrhu Dřevo a stavby Brno, který se bude konat v termínu 17.-20. 2. 2021 a na který vás srdečně zveme.

Máte otázky týkající se dřevostaveb, na které se bojíte zeptat? Ty jsou Vám jistě zodpovězeny v aktuálním vydání našeho bulletinu 2/2020, který si můžete přečíst online na webu ADMD. Pokud máte další dotazy, neváhejte asociaci kontaktovat.

Zveme Vás také na 7. ročník akce Den otevřených dřevostaveb 2020, který se bude konat v sobotu 10. 10. 2020 zdarma po celé ČR. Členové ADMD opět otevřou přes 50 rozestavěných i dokončených dřevostaveb pro zájemce o výstavbu. Kompletní seznam návštěvních míst najdete na webu DenDrevostaveb. Upozornění, na jednotlivé stavby je třeba registrovat čas své návštěvy. Registrační formulář najdete v detailu domu.

celkem DOD

Seznam otevřených dřevostaveb 2020

Jsme rádi, že jsme vám mohli představit široké pole působnosti této úspěšné asociace a věříme, že se i vy budete chtít přidat ke stovkám spokojených zákazníků členských firem, které v ČR staví kvalitní dřevostavby.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop