Tisk
ADMD již 20 let posouvá kvalitu dřevostaveb kupředu

ADMD již 20 let posouvá kvalitu dřevostaveb kupředu

Komerční sdělení | Pondělí, 04. leden 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Rok 2020 byl v mnoha ohledech velmi zvláštní a netradiční. Spousta z nás musela změnit některé své návyky a začít dělat věci jinak. V ADMD, která sdružuje prověřené dodavatele dřevostaveb v ČR tomu bylo také tak, i když to nebylo vždy v návaznosti na komplikace způsobené nemožností se setkat.


Dřevostavby a vše, co jste o nich chtěli vědět

V tomto roce jsme oslavili 20 let od založení naší Asociace dodavatelů montovaných domů, která sdružuje prověřené dodavatele dřevostaveb v ČR. Toto výročí jsme si připomněli hned v lednu, kdy jsme se rozhodli založit novou tradici a uspořádat první dvoudenní valnou hromadu, která se konala v Kutné Hoře. První den se nesl v duchu témat BIM a moderních materiálů pro výstavbu dřevostaveb. Druhý den proběhlo tradiční každoroční zasedání valné hromady.

Co popřáli členové ADMD k narozeninám si můžete pustit ve videu na našem novém YouTube kanále, který najdete pod názvem ADMD Asociace dodavatelů montovaných domů. Chceme pomocí něj prezentovat veřejnosti vlastnosti dřevostaveb a také odpovědět na mnohé otázky, které si investoři kladou při rozhodování o konstrukci dřevostavby jako takové, a nebo při výběru dodavatele dřevostavby.

Můžete zde shlédnout například videa s tématy, jak vybrat dodavatele dřevostavby, rozdíl mezi difuzně otevřenou a uzavřenou konstrukcí dřevostavby či jak vybrat správný komín do dřevostavby.

valna-hromada-clenu-ADMD

obr.: Dvoudenní valná hromada členů ADMD se konala v Kutné Hoře. Foto: ADMD


Potrvdilo se, že zájem o dřevostavby neustále roste

Únor se v ADMD nesl ve veletržním duchu. Konal se totiž veletrh FOR WOOD v Praze a také stavební veletrh v Brně. ADMD na obou těchto veletrzích měla stánek včetně poradenského centra dřevostaveb také připravovala program pro žáky středních a vysokých škol.

V tomto roce se nám podařilo setkat se koncem června u našeho významného partnera společnosti Betonpres a.s., kde si členové a partneři prohlédli výrobu betonových střešních tašek a příslušenství. Na akcích, kdy se členové a partneři setkávají, si vždy velmi vážím jejich otevřenosti ke společnému sdílení nápadů, protože věřím, že toto je ta správná cesta k rozvoji kvality, v tomto případě hlavně dřevostaveb.

Členové a partneři ADMD se v září setkali také na už pravidelné akci Kulatý stůl techniků, pro který byly letos hlavními tématy projektování v návaznosti na stavební povolení, komíny v dřevostavbách a řešení povrchových úprav dřevostaveb. Tato akce se těší velké oblibě mezi členy, protože se zde vždy diskutují aktuální témata, která řeší všichni na svých stavbách dřevostaveb.

akce-ADMD-kulaty-stul-techniku

obr.: Členové a partneři ADMD se v září setkali také na už pravidelné akci Kulatý stůl techniků. Foto: ADMD


Každý sedmý dům v ČR je dřevostavba

Přes léto jsme se v ADMD usilovně věnovali přípravě akce Den otevřených dřevostaveb 2020. Ta měla v letošním roce velký úspěch. Členské firmy 10. října otevřeli 53 certifikovaných dřevostaveb v různé fázi dokončení, které navštívilo téměř 1 500 návštěvníků. Těší mě, že i přes zhoršující se situaci ohledně Covid-19, která v té době panovala, měli návštěvníci takto velký zájem o dřevostavby. O tom svědčí i statistiky výstavby dřevostaveb, které každoročně u našich členů rostou přibližně o 5-10 %.

statistiky 2019 čsu a admd

Zdroj: ČSÚ a ADMD


Společnou pílí se staví kvalitní a poctivé dřevostavby

V roce 2020 jsem do ADMD také přijali nového významného partnera společnost JAF HOLZ spol. s r.o. a partnery Schneider Electric CZ, s.r.o., McLED s.r.o., SCHMACHTL CZ, spol. s r.o., Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic. spol. s.r.o. a LB Cemix, s. r. o.

Také se rozhodly ucházet o členství v ADMD dvě nové firmy, které v průběhu roku plnily náročné podmínky certifikace Dokumentu národní kvality, a to společnost RP Stavby s.r.o. a Lucern dřevostavby s.r.o. Podzim se bohužel nesl opět v duchu online schůzek, a to i včetně pravidelného měsíčního setkávání Výkonné rady ADMD.

Dřevostavby jsou moderní technologie pro výstavbu domů, jejich výstavba je velmi přesně naplánovaná a není zde prostor pro improvizace. Moderní technologie nám jsou blízké, a tak jsou kapacity našich členů zatím stále naplněné. Zůstává ale otázkou, jak moc nás zpomalí současná liknavost stavebních úřadů ve vydávání stavebních povolení?

No řekněte sami, bylo možné na zelené louce postavit za 3 měsíce krásný rodinný dům, ve kterém se dá ihned bydlet, bez precizní přípravy a jasně daného plánu práce?

Nadšení pro dřevo, chuť dělat věci kvalitně a poctivě. Toto se odráží v myšlení členů ADMD, kteří pro vás vytváří pohodu domova, kterou v dřevostavbách očekáváte. Proto si na závěr neodpustím Vám připomenout, ať při výběru dodavatele vaší nové dřevostavby vždy následujte světlo majáku ADMD, které vás zavede k certifikovaným dodavatelům, kteří staví z kvalitních materiálů, udržitelným způsobem a hlavně pro spokojeného zákazníka. Vybírejte z 24 firem, které jsou členy ADMD.

ing-lenka-trandova-reditelka-admd
Ing. Lenka Trandová
ředitelka ADMD

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop