I letos v říjnu se uskuteční Den otevřených dřevostaveb

I letos v říjnu se uskuteční Den otevřených dřevostaveb

Redakce | Úterý, 20. září 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Druhá říjnová sobota je v posledních letech svátkem všech zájemců o dřevostavby. Letos datum konání vychází na sobotu 8. října 2022 a tradiční „Den otevřených dřevostaveb" přivítá všechny příznivce kvalitního, energeticky úsporného, udržitelného a současně v krátkém čase realizovatelného bydlení už na 9. ročníku.

Podobně jako v předcházejících letech jej opět pořádá Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD). A kromě rodinných domů a výrobních závodů členských firem asociace budou mít dveře otevřené i stavby občanské vybavenosti. Typickými zástupci této oblasti jsou zejména školy, školky a domovy pro seniory.

Navštěvnící mohou nahlédnout do rozestavěných i dokončených dřevostaveb


Na webových stránkách ADMD lze už dnes najít SEZNAM DŘEVOSTAVEB, které budou v sobotu 8. října otevřeny k návštěvě. Kromě tradičního termínu zůstává v platnosti i obsah akce. Napříč republikou budou mít „dveře otevřené" desítky rozestavěných i dokončených domů na bázi dřeva a návštěvníci je budou moci navštívit od 10:00 do 17:00 hodin.

Na straně hostitelů budou odborníci z realizačních firem, kteří budou připraveni poskytnout veškeré informace související s projekty dřevostaveb. „Doba covidová přinesla řadu vynucených i nevynucených změn, ale jsem přesvědčena, že kromě rychlé a pohodlné on-line komunikace potvrdila nezastupitelnost osobních kontaktů a možnosti vidět konstrukce a materiály ne přes monitor, ale ve výrobě nebo na realizovaných stavbách. To je na této akci po celou dobu její existence jedinečné." říká Lenka Trandová, ředitelka ADMD.

DrevoaStavby.cz | Den otevřených dřevostaveb 2022

Den otevřených dřevostaveb 2022. Zdroj a autor obrázku: Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD)

Atraktivitu Dne otevřených dřevostaveb ostatně potvrzují i čísla z loňského 8. ročníku


Loňský 8. ročník této velmi oblíbené akce navštívilo přes 1100 návštěvníků a vesměs to byli lidé, kteří o stavbě dřevostavby reálně uvažovali a kteří se na otevřené dřevostavby nepřišli jen zběžně podívat, ale ptát se a diskutovat se zástupci dodavatelů konkrétní detaily a silné stránky jednotlivých výrobců.

Potvrzovali to i zástupci jednotlivých členských firem ADMD, kteří byli v jednotlivých domech osobně přítomni. „Na zájemce loni čekalo po celé České republice kolem 60 certifikovaných dřevostaveb a vzhledem k tomu, že počet členů naší asociace v posledních letech mírně rostl, věřím, že podobnými čísly se budeme moci pochlubit i letos." dodává za ADMD její ředitelka Lenka Trandová.

Podobně jako loni i letos bude možné přihlásit se k návštěvě přes online formulář, který veřejnost najde na webu www.DenDrevostaveb.cz. Tady budou postupně k dispozici i další potřebné informace a novinky letošního ročníku. Aktivní bude také facebooková událost „Den otevřených dřevostaveb 2022" s nejaktuálnějšími informacemi a představením všech staveb, které budou v sobotu 8. října 2022 zpřístupněny.

Záštitu nad akcí Den otevřených dřevostaveb 2022 převzal ministr zemědělství Zdeněk Nekula a i ministr Ing. Jozef Síkela udělil akci záštitu Ministerstva průmyslu a obchodu.

AUTOR ČLÁNKU: Ing. Lenka Trandová

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop