Přihlaste se na konferenci Požární bezpečnost staveb 2022

Přihlaste se na konferenci Požární bezpečnost staveb 2022

Komerční sdělení | Čtvrtek, 08. září 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Přijďte si poslechnout přednášky o Průmyslovém paláci a Státní opeře od autorů jejich rekonstrukcí. Celý blok je věnován bezpečnosti baterií a fotovoltaiky v budovách. Zazní témata fasád a dřevostaveb řešená na úrovní normalizace a mnoho dalšího. Konference Požární bezpečnost staveb se koná 21. září v Praze.

Konference Požární bezpečnost staveb pod hlavičkou portálu TZB-info se přestěhovala z letňanského výstaviště. Sedmý ročník se koná 21. září ve Velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí 1. REGISTRACE je možná už pouze do 14.9.2022.

Diskutovat na konferenci budeme bezpečnost bateriových úložišť a fotovoltaiky v budovách a také parkování elektromobilů v podzemních garážích. Z hlediska požární bezpečnosti se jedná o jedno z nejaktuálnějších témat. Pozvání přijali plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D., náměstek GŘ HZS ČR pro IZS a operační řízení, doc. Ing. Vladimír Mózer, PhD., z Fakulty stavební, ČVUT v Praze, a Ing. Pavel Hrzina, Ph.D., z Fakulty elektrotechnické, ČVUT v Praze.

Svou účast potvrdili významní architekti, autoři rekonstrukcí ikonických pražských památek. Na konferenci opět vystoupí architekt Jakub Masák (Masák & Partner – architektonický atelier) tentokrát s přednáškou o Státní opeře, která se po kompletní rekonstrukci otevřela na začátku roku 2020. Architekt Vladimír Thiele (SGL Projekt) bude prezentovat právě probíhající dostavbu a rekonstrukci Průmyslového paláce, jehož levé křídlo vyhořelo v roce 2008.

KOMPLETNÍ PROGRAM KONFERENCE ZDE→

Pro obor požární bezpečnosti staveb jsou zásadními tématy fasádní systémy (kontaktní, větrané, skládané), možnosti širšího využití dřeva ve stavebnictví, lehké střešní pláště na trapézovém plechu. UCEEB ČVUT v Praze začíná pracovat na víceletém projektu pro podporu technické normalizace v ČR. Přednáška Ing. Marka Pokorného, Ph.D., koncepčně představí záměry jednotlivých témat.

Doc. Ing. Martin Saska, Ph.D., z Fakulty elektrotechnické, ČVUT v Praze představí autonomní létající robotický dron pro hašení bytů ve výškových budovách vrháním hasicích kapslí. Dr. Saska působí jako vědecký pracovník na katedře Kybernetiky FEL ČVUT, kde založil a vede skupinu Multi-robotické systémy.

Příspěvek Ing. Pavla Heinricha ze společnosti HELUZ cihlářský průmysl bude zaměřený na postup stanovení požární odolnosti zdiva z cihel, ve kterém jsou zakomponovány polymerní materiály v podobě moderních zdicích malt. Téma bude doplněno i o požární odolnost zdiva z cihel vyplněných expandovaným polystyrenem. Autor vysvětlí přístup určení požární odolnosti dle ČSN EN 1996-1-2 a ČSN 73 0810.

PŘIHLÁSIT SE NA KONFERENCI POŽÁRNÍ BEZPEČNOST 2022→

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop