Moderní dřevostavby u Hradce Králové nabídnou úsporné bydlení pro téměř 200 rodin

Moderní dřevostavby u Hradce Králové nabídnou úsporné bydlení pro téměř 200 rodin

Komerční sdělení | Čtvrtek, 19. leden 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Mít vlastní zahradu, parkovací místo a k tomu nízké náklady na energie? To se splní vlastníkům nových bytů a domů na předměstí Hradce Králové, v Rodově. Nízkoenergetické dřevostavby s dispozicemi od 1+kk až po 5+kk kombinují moderní materiály, prefabrikaci a udržitelné technologie. Za projektem stojí společnost Bidli.

Roční spotřeba tepla na vytápění bude v navrhovaných stavbách jen 15 až 50 kWh/m². Umožní to sendvičová konstrukce z materiálů Saint-Gobain a propracovaný systém udržitelných technologií. Součástí každého domu je navíc fotovoltaický systém, který primárně slouží k napájení elektrospotřebičů.

Rychlá výstavba díky prefabrikaci


Realizace těchto staveb je v porovnání se zděným domem daleko rychlejší. Sendvičové panely se totiž vyrábí předem ve výrobní závodě Bidli v Červeném Kostelci. „Díky prefabrikaci si lze přesně naplánovat výrobu nezávisle na venkovních povětrnostních podmínkách. Poměrná část výstavby probíhá v čistých výrobních halách, pak následuje rychlá montáž na stavbě," vysvětluje Zdeněk Černošek, prefab construction manager ve společnosti Saint-Gobain.

Kromě nízkých nákladů a rychlé výstavby má projekt ještě další výhody. Pokud jde o samotnou konstrukci, k těm nejvýznamnějším benefitům patří akustický komfort a zdravé vnitřní prostředí se stabilní teplotou. Co se lokality týče, ocení obyvatelé hlavně dobrou dopravní dostupnost ale i blízkost přírody.

DrevoaStavby.cz | Moderní dřevostavby u Hradce Králové nabídnou úsporné bydlení pro téměř 200 rodin

obr.: Pečlivě vybrané materiály a moderní technologie zajistí obyvatelům zdravé bydlení s nízkými náklady na energie. Zdroj: Saint-Gobain

Klíč k výjimečným vlastnostem? Kvalitní a udržitelné materiály


Hlavní stavebním prvkem nových dřevostaveb konstrukce jsou konstrukční sádrokartonové desky RigiStabil a minerální izolace ISOVER Woodsil. „Tato konstrukce výborně tlumí hluk, má vysokou protipožární i mechanickou odolnost," doplňuje Zdeněk Černošek. Sádrokarton je obecně materiálem vhodným do dřevostaveb, protože jeho instalace nevyžaduje téměř žádné mokré procesy. Tím se celá montáž urychluje a do stavby se nezanese vlhkost.

Práci s deskami RigiStabil usnadňuje i jejich jednoduchá finální povrchová úprava. „Pokud pro tmelení použijeme sádrový tmel Rifino Top, můžeme sádrokartonovou konstrukci tmelit celoplošně, bez nutnosti prašného a pracného broušení. Navíc tak docílíme i zvýšené kvality povrchu oproti standardnímu řešení. Tím je možné ušetřit nejen materiál, ale i čas řemeslníků na stavbě," vysvětluje Zdeněk Černošek.

V projektu se spojuje to nejlepší hned od několik značek z portfolia Saint-Gobain. Kromě sádrokartonů Rigips a izolací Isover jsou ve stavbách použité například Weber lepicí tmely a další materiál na povrchovou úpravu stěn.

DrevoaStavby.cz | Moderní dřevostavby u Hradce Králové nabídnou úsporné bydlení pro téměř 200 rodin

obr.: Byty, dvojdomky a třídomky, solitérní i řadové domy a k tomu multifunkční hřiště. To všechno je součástí projektu. Zdroj: Saint-Gobain

Saint-Gobain logo

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop