Salon dřevostaveb zahájen, výstava u Národního divadla pokračuje do poloviny května

Salon dřevostaveb zahájen, výstava u Národního divadla pokračuje do poloviny května

Komerční sdělení | Úterý, 02. květen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Letošní, už 18. ročník festivalu Salon dřevostaveb ve středu 19. dubna zahájili svými přednáškami renomovaní zahraniční architekti. Výstava těch nejlepších dřevostaveb současnosti spolu s impozantní dřevěnou instalací bude na piazzettě Národního divadla k vidění až do poloviny května.

Festival Salon dřevostaveb má za sebou dva hlavní úvodní dny plné přednášek zahraničních architektů, jako je Helmut Dietrich z Rakouska, autor rezidenční čtvrti ve francouzském městě Toulouse, nebo Reiulf Ramstadt, jehož studio v Norsku postavilo unikátní Romsdal Folk Museum.

Oba projekty jsou inspirací pro české architekty, stavitele a investory. Přestože se jedná o stavby velkého rozsahu, jejich hlavním stavebním materiálem je dřevo. Boří tak mylnou představu, že velké budovy nelze z tohoto přírodního materiálu stavět. Na stejné téma během úvodního dne v centru CAMP v Praze pohovořil i český architekt a autor knihy Dřevo! Matyáš Cigler, ale i architekt a zakladatel Salonu dřevostaveb Pavel Horák.

DrevoaStavby.cz | Salon dřevostaveb 2023 výstava u Národního divadla a dřevěná konstrukce

Zdroj: Salon dřevostaveb 2023

Program Salonu pokračoval 20. dubna v proskleném sále v přízemí Nové scény při piazzettě Národního divadla, kde se uskutečnil Den dřevěné architektury. V jeho rámci si publikum vyslechlo prezentace nejzajímavějších staveb ze dřeva z poslední doby od českých a slovenských architektů. „Během Dne dřevěné architektury měli návštěvníci take možnost seznámit se s novinkami v technologiích a materiálech. Věřím, že se nám tak povedlo odbornou i laickou veřejnost podpořit v tom, že používat dřevo coby ekologický přírodní materiál ve stavebnictví, je správné rozhodnutí. To je ostatně cílem celého Salonu dřevostaveb," říká Pavel Horák.

Ve stejný den u Národního divadla také začala venkovní výstava, instalovaná na výrazné dřevěné konstrukci, která prezentuje to nejlepší, co se poslední rok v oblasti urodilo. „Výstava má informovat o aktuálních trendech v dřevostavbách, ukázat, co všechno je možné ze dřeva postavit, ale také inspirovat ty, které dřevostavbu teprve zvažují," popisuje Pavel Horák. Výstavu bude možné navštívit až do 17. května.

DrevoaStavby.cz Salon dřevostaveb 2023 výstava u Národního divadla

Zdroj: Salon dřevostaveb 2023

38 vystavených dřevostaveb představuje také tradiční Ročenka dřevěné architektury '23, jejíž křest zakončil Den dřevěné architektury. Nechybí v ní ani zajímavé rozhovory a články k tématu. K dostání je i po skončení Salonu, a to v síti Kosmas nebo na webu salondrevostaveb.cz.

Více informací o Salonu dřevostaveb 2023→

Logo-salon-dřevostaveb-černé-2023

 
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop