Eko modular postavil první patrovou pasivní modulární dřevostavbu v ČR

Eko modular postavil první patrovou pasivní modulární dřevostavbu v ČR

Komerční sdělení | Pondělí, 26. červenec 2021 |

Přidat na Seznam.cz

V Jihomoravském kraji stojí od konce května první patrová pasivní modulární dřevostavba u nás. Rodinný dům sestavený ze čtyř modulů se měl do norem pro pasivní dřevostavby vejít hodnotou vzduchotěsnosti 0,6. Při testu vzduchotěsnosti stavby však dosáhl daleko lepších výsledků – hodnoty 0,26.

Jak se posuzuje pasivita pasivního domu?


Rodinný dům prochází tzv. blower door testem, který můžete znát také pod označením test vzduchotěsnosti stavby. Na něj je třeba celou budovu řádně připravit: všechny otvory se zatěsní tzv. balonkováním, demontuje se kování a přelepí páskou a zároveň se odmontují všechny výstupky na dveřích. V místnosti se vytvoří podtlak, který se měří na 10 tlakových bodech, v ideálním případě umístěných v jedné přímce.

U pasivních domů by měla být hodnota do 0,6, rodinný dům v Jihomoravském kraji však dosáhl skvělé hodnoty 0,26. Potvrdil tak skvěle odvedenou řemeslnou práci společnosti Eko modular a stal se první patrovou pasivní modulární dřevostavbou v ČR.

EKO modular první patrová pasivní dřevostavbaEKO modular první patrová pasivní dřevostavba

 

EKO modular první pasivní patrová dřevostavbaEKO modular první pasivní patrová dřevostavba

 

Jsou tak precizně připravené pasivní domy spíše výjimkou?


„V naší firmě určitě ne," směje se majitel společnosti Eko modular Vojtěch Juřenčák. „Jednopodlažní modulární dřevostavby těchto výsledků dosahují zcela běžně, u patrových dřevostaveb jsme se do pasivní varianty pustili poprvé a dopadlo to nad očekávání dobře. Obecně se patrové modulární dřevostavby dostaly do povědomí klientů teprve v posledních letech, ovšem o to větší zájem o ně projevují, " vysvětluje Vojtěch Juřenčák.

První patrová pasivní modulární dřevostavba v ČR je složena z dvou modulů o rozměrech 4 x 11 m a dvou dalších o rozměrech 4 x 7 m. Atypický pasivní čtyřmodul je založen na zemních vrutech Bayo-s, které realizovala společnost Chytré základy.

Do krásné jihomoravské krajiny zapadá díky zelené střeše, je vybaven rekuperačním větráním, venkovními žaluziemi, vévodí mu honosné dřevěné schodiště a jeho majitelé už popíjejí kávu na prostorné terase – realizace totiž proběhla do čtyř měsíců od objednávky.

Již brzy tato firma nabídne možnost prohlídky v podobném domě, jelikož právě dokončuje pasivní patrový dům, který nějaký čas bude sloužit jako vzorový a bude zpřístupněn široké veřejnosti.

EKO modular první pasivní patrová dřevostavbaEKO modular první patrová pasivní dřevostavba

 

EKO modular první pasivní patrová dřevostavbaEKO modular první pasivní patrová dřevostavba

 

Technické parametry


  • Rozměr: 2x 4x11m + 2x 4x7m
  • Typ: konstrukce PASIV, stavba klíč
  • Specifika: atypický projekt v koordinaci s klientem
  • Založení: zemní vruty Bayo-s (realizátor Chytré základy)
  • Zajímavost: Pro tuto realizaci jsme vytvořili projektovou dokumentaci pro stavební povolení a prošli si to celé s klientem již od vytvoření první studie. Jedná se o velký pasivní čtyřtmodul, který bude založen na zemních vrutech a bude osazen na krásném pozemku. Rekuperace, zelená střecha, využití dotace Nová Zelená Úsporám, krásné dřevěné schodiště, prostorné terasy, to vše, a ještě více již v dubnu tohoto roku.
  • Datum realizace: 04 / 2021

EKO modular první patrová pasivní dřevostavba

 
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Pasivní domy”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop