Přes 1100 projektantů a stavebníků absolvovalo druhý ročník Akademie zateplování

Tisk
Přes 1100 projektantů a stavebníků absolvovalo druhý ročník Akademie zateplování

Dagmar Šimonová | Pátek, 20. duben 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Největší vzdělávací akce v oblasti zateplování a izolací byla letos zaměřena na novou a připravovanou legislativu, zateplovací systémy fasád, správné zateplení plochých střech, podlah a podhledů.Nad druhým ročníkem Akademie zateplování převzal odbornou garanci Doc. Ing. František Kulhánek, CSc. z katedry konstrukcí pozemních staveb Stavební fakulty ČVUT v Praze. Program byl koncipován tak, aby vyhovoval absolventům prvního ročníku i novým účastníkům. Akademie se postupně uskutečnila v Ostravě, Brně, Hradci Králové a Praze.

 

Počet účastníků roste!

Akademie zateplování, 2. ročník, Doc. Ing. František Kulhánek, CSc."Rostoucí počet účastníků Akademie zateplování i jejich zájem, projevující se v diskusích s přednášejícími i se specialisty Knauf Insulation jednoznačně prokazuje, že o problematiku navrhování a realizace izolací je mezi odbornou veřejností zájem a že trend, který byl pořádáním Akademie nastoupen, je trendem správným. Do budoucna bude třeba uvažovat o uspořádání Akademie v některém z dalších velkých měst, aby byla umožněna účast na přednáškách i dalším zájemcům," říká Doc. Ing. František Kulhánek, CSc., odborný garant Akademie zateplování.

"Od záměru stavby, projektování, samotnou stavbu až po její kolaudaci vede dlouhá cesta, během které může dojít k řadě omylů jen kvůli tomu, že zúčastnění pracují s chybnými, starými nebo nepostačujícími informacemi. Izolace jsou dnes víc než v minulosti jednou z nejdůležitějších součástí stavby. Výměna informací je tak mezi všemi účastníky stavebního procesu nesmírně přínosná. Dovolím si tvrdit, že Akademie tuto roli plní, " říká Romana Janošová, marketingová manažerka Knauf Insulation.

Letošní ročník byl zaměřen i na novou legislativu


Akademie zateplování, 2. ročníkLetošní ročník Akademie zahajovala přednáška o novinkách v oblasti zateplování z pohledu legislativy, která zajímala především projektanty. Rozebíralo se především Nařízení Evropského parlamentu 305/2011, které řeší prohlášení o shodě materiálů a rozšiřuje parametry, které musí novostavby splňovat. Další tři přednášky se týkaly zateplovacích systémů ETICS, nejčastějším chybám v jejich provádění, požárním předpisům a chystaným změnám v této oblasti a kotvícím systémům.

Soudní znalec Ing. Marek Novotný, PhD. zahájil druhý blok přednáškou o izolacích plochých střech. Ukázal na nejčastější prohřešky, jejich řešení a metody měření kvality jejich provedení. Specialista Knauf Insulation Petr Přech ukázal, jak má vypadat funkční a bezchybný návrh zateplení a izolace ploché střechy včetně ukázky správného kotvení izolací do konstrukce.

Izolace se řešily nejen z hlediska tepelného, ale i akustického

Akademie zateplování, 2. ročníkPoslední blok na téma podlahy a podhledy otevřel svou přednáškou o jejich správné realizaci Ing. Jan Juhás z Knauf Praha. RNDr. Josef Vrána, CSc. z Centra stavebního inženýrství hovořil o podlahách a podhledech z pohledu akustiky. Na konkrétních příkladech pak ukázal, jaké typy konstrukcí a materiálů dosahují jakých akustických hodnot. Závěr patřil izolačním materiálům pro podlahy, podhledy a správným postupům při jejich návrhu i realizaci.

O přestávce i po skončení Akademie měli účastníci prostor pro diskusi a výměnu zkušeností s přednášejícími i mezi sebou navzájem. Všechny odborné přednášky a studijní materiály jsou účastníkům k dispozici na stánkách Akademie www.akademiezateplovani.cz.

Knauf Insulation nabízí širokou škálu výrobků

Minerální izolace Knauf Insulation s technologií ECOSE® TechnologySpolečnost Knauf Insulation je nejrychleji rostoucím dodavatelem izolací a technologickým lídrem. Široká škála výrobků poskytuje tepelnou, zvukovou i požární ochranu novým i rekonstruovaným domům. Sortiment zahrnuje minerální vlnu ze skleněných a kamenných vláken, XPS, EPS a dřevovláknité desky Heraklith. Knauf Insulation je součástí skupiny Knauf a působí ve více než 50 zemích světa, kde zaměstnává přes 5 000 lidí.

Knauf Insulation je společensky odpovědnou firmou, která aktivně prosazuje ideu trvale udržitelného rozvoje. Neustále snižuje ekologický dopad své výroby, zaměřuje se na zpracování recyklovaných a rychle obnovitelných surovin. V ČR postavila jeden z nejmodernějších závodů na skelnou minerální vlnu v Evropě v Krupce u Teplic, kde také aktivně podporuje místní komunitu. Na celostátní úrovni prosazuje úspory, jako nejlepší a nejlevnější zdroj energie. Spolu s dalšími odpovědnými společnostmi podporuje iniciativy Šance pro budovy a Velká výzva.

 

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop