Tisk
Izolace STEICO se statickým účinkem? Rozhodně ano!

Izolace STEICO se statickým účinkem? Rozhodně ano!

Redakce | Pátek, 10. duben 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Zatížení větrem, které působí na střechy a stěny v dřevostavbě je nutné přenést do základové desky. V dřevěné rámové konstrukci můžeme použít dřevěných vzpěr jako u hrázděných domů, desky Fermacell, nebo OSB případně dřevotřískové desky. Tyto desky poskytují dostatečné zajištění tuhosti stěny. Nyní je možné poprvé použít také dřevovláknité desky vyráběné mokrým procesem.

Použití dřevovláknitých desek za mokra je umožněno novým certifikátem AbZ Z-9.1-826 pro izolační desky STEICOuniversal a STEICOprotect H. Pro nízkopodlažní stavby jako jsou kupříkladu bungalovy je toto ztužení dostačující.

Ale to nejsou všechny výhody, které dřevovláknité desky poskytují. Dalšími výhodami je zvýšení fázového posunu – interiér domu se v létě nepřehřívá, zlepší se zvuková izolace stěny a konstrukce je difúzně otevřená a tedy méně náchylná na kondenzaci vodní páry.

steico 2Podstřešní a fasádní izolační desky STEICO tak kombinují ochranu proti povětrnostním vlivům, tepelnou izolaci a vysokou stavebně fyzikální bezpečnost. Novým certifikátem se spektrum výhod ještě rozšiřuje o statickou vlastnost.

Izolační desky STEICOuniversal a STEICOprotect H jsou již z výroby hydrofobizované a tudíž voděodolné, zároveň jsou však i difúzně otevřené. Vlhkost kondenzuje na povrchu desek a voda dále neproniká do konstrukce stavby. Tím je dosaženo okamžité ochrany proti povětrnostním vlivům. Vlhkost z vnitřku budovy však může procházet izolační vrstvou a na venkovní straně se odpařit. Oba typy desek mohou být dočasně, např. po dobu montáže, vystaveny povětrnostním vlivům bez další ochrany.

Pro projektanty, architekty i stavebníky se díky dřevovláknitým deskám rozšiřují možnosti stavět bezpečně a ekonomicky energeticky úsporné stavby. Stavební system STEICO je v České republice certifikován, konstrukce jsou ověřeny ze stavebně technického hlediska a jsou vhodné pro stavění nízkoenergetických I pasivních staveb.

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop