Zateplení dřevostavby foukanou izolací

Zateplení dřevostavby foukanou izolací

Komerční sdělení | Pátek, 07. únor 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Rychlá, finančně výhodná a s osobitým výsledkem – taková je stavba dřevostaveb. Jakkoli by se mohlo zdát, že obliba těchto staveb přišla „ze západu" (zejména v USA je jako dřevostavba realizovaná značná část rodinné individuální výstavby), dřevostavby mají i u nás svojí tradici. Stačí se porozhlédnout zejména po horských a podhorských oblastech – tradiční roubenky s dutinami ucpanými slámou či mechem patří mezi ty nejtradičnější.

Pro dosažení aktuální normou stanovených hodnot tepelné prostupnosti obálky budovy je třeba dřevostavbu zateplit – ideálně materiálem, který má podobný charakter a vlastnosti, tedy izolantem založeným na přírodní bázi. Jako velmi vhodná se jeví izolace s využitím celulózy, která v mnoha ohledech vylepšuje vlastnosti dřeva.

zatepleni-drevostavby-ciur-izolace-climatizer-plus-detail-2

Foukaná izolace

Klíčovou vlastností foukané izolace je tzv. měrná tepelná kapacita. V případě foukané izolace Climatizer Plus dosahuje výjimečných hodnot až 2020 J/kgK, což je hodnota dvoj- až vícenásobná ve srovnání s jinými izolačními materiály. Celulózová izolace tak zajišťuje dostatečnou tepelnou akumulaci konstrukce – jinak tradiční slabinu dřevostaveb z hlediska hospodaření s teplem – a dokáže zadržet teplo až na sedm hodin.

Foukaná celulózová izolace Climatizer Plus od společnosti CIUR je ideální pro zateplení všech konstrukcí dřevostaveb. Pro difúzně otevřené skladby konstrukcí dřevostaveb je prakticky nezbytností. Izolace totiž umožňuje odvádět vlhkost z interiéru a naopak, a přispívá tak ke zdravému vnitřnímu prostředí budov. Díky své vysoké objemové hmotnosti (30–90 kg/m3) zajistí dřevostabám nejen tepelnou ale i akustickou pohodu. Pro dokonalé provedení foukané izolace je možné vyplňovat prefabrikované konstrukce již ve výrobě, nebo plnit materiál do konstrukcí přímo na stavbě, přičemž tento způsob je vhodný také díky možnosti izolovat drobné detaily vzniklé při montáži.

zatepleni-drevostavby-ciur-izolace-climatizer-plus-detail-1

Izolace z přírodních materiálů

Celulózová izolace je vyrobena z přírodních materiálů, díky speciální technologii výroby je však spolehlivě ohniodolná. Nezávislé testy naopak opakovaně prokázaly, že foukaná izolace dřevo konstrukce chrání! Třída reakce na oheň foukané izolace Climatizer Plus je C-s1, d0 (do uzavřené dutiny až B-s1, d0) a izolace nehoří přímým plamenem. Pro použití u dřevostaveb je tedy naprosto bezpečná.

Vlastní provedení foukané izolace na stavbě je rychlé, přesné a čisté. Díky aplikaci přímo do konstrukce nevzniká žádný odpad, který by bylo potřeba nákladně odvážet či recyklovat. Ze stejných důvodů je foukaná izolace zajímavá i z finančního hlediska – investor totiž platí jen skutečně využitý objem izolace, bez odřezků či dořezů. Rychlost aplikace umožňuje snížit i náklady na počet pracovníků a na jejich čas strávený na stavbě.

logo-ciur

Více informací o foukané celulózové izolaci na: www.climatizer.cz

DaS 1-2020 Ad
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop