Tisk
Dřevostavby už se nemusí bát hluku ani v koupelně

Dřevostavby už se nemusí bát hluku ani v koupelně

Michal Babor | Středa, 13. červenec 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Jakkoli většina argumentů namířených proti dřevostavbám je jen snůškou předsudků a pověr, jedna výtka je více méně oprávněná – týká se hlučnosti v dřevostavbách. Výrobci materiálů však stále pracují na tom, aby i tato vlastnost byla minulostí. Důkazem je například společnost Rigips, která před nedávnem uvedla na trh modrou akustickou desku, která výrazně snižuje hluk z ostatních místností nebo sousedících bytů.

Poslední novinkou na trhu je modrá akustická deska i do vlhkého prostředí. Nová deska spojuje tři stavební požadavky v jednom výrobku – akustiku, protipožární odolnost a impregnaci do vlhkého prostředí.

 

Vlhkost? Žádný problém

deska2Akustické sádrokartonové konstrukce se používají v nové výstavbě i při rekonstrukcích. Dosud nebylo možné je používat do prostor se zvýšenou vzdušnou vlhkostí. S novou deskou však tato bariéra padá. Akustická sádrokartonová deska je již z výroby impregnovaná, takže dokáže odolat i vzdušné vlhkosti bez obav z plísní. Pomocí modrých akustických systémů lze už i z koupelny vytvořit tiché oddechové místo. Zároveň se tímto řešením snižuje i hladinu hluku, která z koupelny vychází, např. při dětských hrách.

Proti vodě, proti ohni, proti hluku...

deska3Modrá akustická sádrokartonová deska je vyrobena podle speciální receptury. Má vhodně zvolenou hustotu jádra, kterou tvoří upravená sádrová krystalická struktura se specifickými tlumicími vlastnostmi. Díky svému unikátnímu složení dosahuje deska vysokých akustických kvalit. Již v základní verzi je dodávána v protipožární úpravě, tudíž je vhodná i pro konstrukce s požadavkem na požární odolnost.

Akustická deska se používá pro montáž sádrokartonových konstrukcí pro vnitřní i mezibytové příčky, podhledy a předstěny v interiérech bytů, rodinných domů i komerčních prostor. Konstrukce, ve kterých bude použita modrá akustická impregnovaná deska, lze postavit i do vlhkých prostor.

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop