Tisk
Rigips: <small>Zlato a bronz v soutěži České stavební akademie </small>

Rigips: Zlato a bronz v soutěži České stavební akademie

Helena Petáková | Úterý, 02. duben 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Nosná konstrukční deska RigiStabil získala zlatou cenu a bílá přírodní sádrová stěrka Rimano Glet XL dostala bronzovou cenu v soutěži České stavební akademie o Výrobek – technologii roku 2012. Soutěž vyhlásila již pátým rokem Česká stavební akademie a organizuje jí Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.

Předmětem soutěže jsou výrobky a technologie pro architekturu a stavitelství nabízené na českém trhu a vhodné k zabudování nebo použití na stavbách včetně jejich interiérů.

VT 2012 medaile zlata 300dpiNosná konstrukční sádrokartonová deska RigiStabil získala nejvyšší ocenění, zlatou cenu, za jedinečné konstrukční i ekonomické vlastnosti tohoto stavebního materiálu.
Sádrokartonová konstrukční deska RigiStabil je jedinečný stavební materiál, který lze na stavbách všestranně použít. Desku vyvinula ve svém výrobním závodě u Mělníka divize Rigips, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s.

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách unese konzolově až 80 kg.


PALETA RigiStabil  DFRIEH2  NAHLEDDeska RigiStabil je doporučovaná pro výstavbu konstrukcí, které mají vysoké nároky na únosnost (až 80 kg konzolové zatížení), pevnost, mechanickou a protipožární odolnost. Odolává zvýšené vzdušné vlhkosti, která je v koupelnách a kuchyních. Nižší hmotnost desky a ekonomickou výhodnost ocení realizátoři i investoři.

RigiStabil prikladani desky celek DSC 4263Univerzální stavební deska pro všechny stěnové a stropní konstrukce je ideálním materiálem pro rekonstrukce.
Je možné ji kombinovat s běžným sádrokartonem, protože má stejné rozměry i způsob zpracování. Na jednoduché opláštění lze lepit standardní obklady při běžné rozteči profilů.

 

VT 2012 medaile bronzova 300dpiBílá přírodní sádrová stěrka Rimano Glet XL dostala bronzovou cenu za kvalitní přírodní materiál s výhodami široké použitelnosti a snadné zpracovatelnosti.
Rimano Glet XL, je unikátní materiál na českém trhu. Je to čistě přírodní sádrová omítka i stěrka v jednom materiálu. S produktem je možné pracovat současně jako s podkladovou omítkou i stěrkou pro finální povrchovou úpravu a aplikovat ji v rozmezí 0 až 10 mm. Technologie zpracování „mokré do mokrého" dovoluje zkrátit pracovní čas a tím i ušetřit peníze.

Rimano glet auf Sack n litlPoužití sádrové omítky Rimano Glet XL tedy zrychlí průběh výstavby či rekonstrukce.
Je to ideální produkt pro finální povrchovou úpravu stěn a stropu v interiéru pro jakýkoliv stavební podklad.

Finální povrchová úprava se provádí bez celoplošného broušení. Spojení vlastností sádry a způsobu zpracování umožňuje vytvořit antialergické a zdravé prostředí v interiérech.

Vysoká vydatnost omítky

Rimat G 10ARimano Glet XL je vhodný pro stavby, kde je použita kombinace podkladů betonový monolit a pórobeton. Používá se i při rekonstrukcích a opravách lokálních nerovností, vyhlazení drsných povrchů, na starou jádrovou omítku nebo vyplnění betonových pórů.
Tento materiál je možné aplikovat ručně i strojně v prodloužené době zpracování až na 90 minut s vydatností 0,9 kg/m2/1 mm. Sádrová omítka při rozmíchání s vodou zvětšuje objem zpracovávané směsi a na rozdíl od tradičních omítek se zvyšuje vydatnost materiálu.
Znamená to, že z jednoho pytle (25 kg) se zrealizuje 5,5 m2 omítky v tloušťce 5 mm a stěrky až 25 m2 v tloušťce 1 mm. U tradičních omítek bývá obvyklé, že z jednoho pytle (25 kg) se dá omítnout 2 m2 plochy v tloušťce 5 mm.

Soutěž České stavební akademie

logo nadaceČlenové poroty hodnotili 22 soutěžních výrobků a technologií. Porotci jsou přední nezávislí odborníci a posuzovali soutěžící na základě dodané kompletní dokumentace opravňující uvedení výrobků a technologií na český trh a podle přiložených vzorků. Hodnotili jejich technickou a inovační úroveň, naplnění normových požadavků a požadavků na energetický, ekonomický a ekologický přínos. Posuzována byla i původnost a design. Více informací o soutěži naleznete na stránkách České stavební akademie.

O společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Saint-Gobain Rigips - Logo neuRigips je významný výrobce a dodavatel sádrokartonových a sádrovláknitých systémů, sádrových omítek a malířských stěrek Rimano. V České republice má více než dvacetiletou tradici. Výrobní závod na sádrokarton v Horních Počaplech se již více než 7 let intenzivně věnuje programu zlepšování WCM (World Class Manufacturing). Získání stříbrného ocenění v roce 2012 v rámci tohoto programu mu zajistilo přední příčky mezi závody se světovou úrovní výroby.
V roce 2010 byl Rigips přijat do Saint-Gobain Klubu milionářů za 1 milion odpracovaných hodin bez úrazu.
V roce 2011 vyrobil největší sádrokartonovou desku na světě a získal certifikát Guinness World Records.
Díky své příslušnosti ke koncernu Saint-Gobain, který ročně vyčleňuje cca 345 mil. eur na výzkum a vývoj, využívá Rigips know-how z celého světa. Společnost je certifikována pro systém managementu jakosti dle EN ISO 9001:2008 a EN ISO 14001:2004.

O společnosti Saint-Gobain

rigips wcm 3Koncern Saint-Gobain je evropský a světový lídr ve všech svých obchodních odvětvích, patří do první stovky světových průmyslových korporací. Koncern má 5 hlavních divizí – stavební materiály, sklo, obalové materiály, speciální High–Tech materiály, distribuční řetězce.
Počátky společnosti Saint-Gobain spadají do Francie 17. století, půldruhého století nato překračuje Saint-Gobain hranice Francie. Dnes již působí ve více než 50 zemích světa, ve kterých sdružuje 1 200 společností a zaměstnává více než 200 000 lidí 70 národností.

Pro doplňující informace kontaktujte:
Ivana Duchoňová, Tel.: +420 296 411 762, E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop