Bydlení snů v zeleni

Bydlení snů v zeleni

Komerční sdělení | Pondělí, 21. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Podle návrhu rakouského architekta Bruna Mosera realizovala firma Holzbau Sauer velkorysou dřevostavbu s důrazem na moderní a dobovou architekturu. Rodinný dům v Tyrolsku se podařilo dokončit za pouhých osm měsíců, přestože jeho užitná plocha dosahuje téměř pěti set čtverečních metrů.

VYUŽITÉ OSB DESKY

Na spodní stavbě jsou umístěny dvě hmoty navzájem otočené o 90 stupňů, navržené jako dřevěná rámová konstrukce s rastrem odpovídajícím maximálnímu formátu OSB desek EGGER OSB4 TOP.

detail-desky

DETAILNÍ ZPRACOVÁNÍ

Všechny tři úrovně jsou propojeny podestovým schodištěm ústícím v každém patře do otevřeného prostoru – v suterénu využitém jako vstupní hala a šatna, v přízemí jako místo pro klavír a v prvním patře jako pracovní prostor. Také při realizaci střechy byla použita deska EGGER OSB 4 TOP s tloušťkou 30 mm, která optimálními statickými vlastnostmi přesvědčí především při konstrukci přístřešku. Technicky vysoce propracovaný výrobek boduje také díky vynikající kvalitě povrchu. Na fasádě byly uplatněny neošetřené modřínové šindele, aby také na vnější straně bylo viditelné dřevo jako stavební materiál.

foto-domu-noc

pruzor-ve-strope

Info: www.egger.com

2000px-Fritz Egger_Logo.svg

DaS 5-2019
Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop