Tisk
Venkovní roleta VELUX: <small>Praktický i designový doplněk pro všechna roční období</small>

Venkovní roleta VELUX: Praktický i designový doplněk pro všechna roční období

Administrator | Úterý, 21. červenec 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Jedním z nejúčinnějších řešení proti přehřívání v letních měsících je venkovní roleta. Ta je zároveň díky celé škále dalších funkcí praktickým doplňkem, který využijete po celý rok – za deště, při silných bouřkách a krupobití a dokonce i v období velkých mrazů.

012593o3Venkovní roleta VELUX je praktickým doplňkem střešních oken, který využijete opravdu v jakémkoli ročním období. V létě, kdy je slunce nejostřejší a teploty nejvyšší, dokáže zadržet až 95 % slunečních paprsků dopadajících na okno, čímž docílíte snížení vnitřní teploty až o 7 °C. V zimě naopak účinně zabraňuje úniku tepla a snižuje tepelné ztráty až o 17 %.

„Venkovní roleta je účinným řešením proti vysokým teplotám v podkroví především proto, že zachycuje sluneční paprsky ještě před tím, než dopadnou na sklo okna. Právě proto je důležité instalovat doplňky chránící před prostupem slunečního tepla na okno z venkovní strany. Stejným principem také brání úniku tepla zevnitř, protože zlepšuje tepelně-izolační vlastnosti okna," vysvětluje Tomáš Švec, produktový manažer společnosti VELUX.

Hlavní výhody venkovní rolety VELUX

  • snížení vnitřní teploty v létě
  • redukce hluku z deště
  • 100% zatemnění
  • snížení tepelných ztrát v zimě
  • ochrana soukromí
  • ochrana střešního okna před poškozením

Jak ovládat venkovní roletu? Pohodlně nebo ještě pohodlněji!

012736o3Kromě funkčních vlastností venkovní rolety je třeba myslet také na to, abychom ji mohli jednoduše a intuitivně ovládat. Proto je i manipulace s venkovní roletou velmi snadná. První možností, jak roletu ovládat, je klasické ruční ovládání. Tento způsob oceníte především, pokud máte střešní okna pohodlně na dosah ruky. Roletu jednoduše stáhnete pouhým otočením křídla střešního okna, kde se sama „nacvakne". Stejným způsobem ji lze následně „odcvaknout".

Další variantou je ovládání dálkové, které nabízí ještě větší komfort. Navíc je velmi praktické například u střešních oken, která jsou umístěná vysoko nebo jsou jakkoli jinak hůře přístupná. Dostupné je ve dvou provedeních – elektrické ovládání či na solární pohon. Solární pohon představuje ideální řešení pro již nainstalovaná manuálně ovládaná střešní okna nebo okna s dálkovým ovládáním na solární pohon. Bezkabelová montáž v tomto případě nevyžaduje zásah do interiéru ani rámu či křídla okna.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop