Minimalistické dveře pro designový interiér

Minimalistické dveře pro designový interiér

Komerční sdělení | Úterý, 10. prosinec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Architekturu a design ovládá již několik let minimalismus. Styl, který vznikal ve 40. a 50. letech minulého století, byl sice na dlouhou dobu zapomenut, ale motto architekta Mise Van de Rohe „Méně je více" se vrylo hluboko do paměti snad každého z nás. Návrat estetické střídmosti je úzce spjat s pečlivou volbou materiálů i barevných palet, kterým vévodí černá a bílá. Čisté a funkční uspořádání prostoru je nyní ideálem a předmětem touhy. Přebytečné dekorativní prvky jsou odstraněny a nahrazeny funkčními doplňky.

Dveře a skryté zárubně Dorsis v minimalistickém stylu jsou dokonalým a hlavně funkčním prvkem současného designového interiéru. Odpovídají nastaveným standardům po technické i estetické stránce. Nenápadné dveře v líci se zdí jsou zbavené:

  • zbytečných rámů,
  • zdobných klik a úchytů,
  • nebezpečných prahů,
  • nevkusných obkladů.

minimalismus-bile-dvere-DORSIS

Pečlivě navržená konstrukce skryté zárubně Dorsis se skrytými závěsy umožňuje osazení pravým nebo levým dveřním křídlem s možností otevírání směrem ven nebo dovnitř při zachování celistvosti pohledu, a to do výšky až 3500 mm, s horním nadpražím i bez něj anebo s šikminou.

Hliníkový profil zárubně je skrytě zabudován do průchodu a dveřní křídlo může podle způsobu povrchového dokončení zcela splynout se stěnou, nebo naopak může v interiéru vyniknout.

Záleží pouze na přání klienta, jestli si vybere plnou barvu ze vzorníku RAL nebo dá přednost teplé dřevěné dýze. Pro klienty, kteří upřednostňují tradiční principy, vyvinula společnost Dorsis dveře Woody. S obložkou v líci se zdí se Woody drží minimalistické ideje, avšak vycházejí z klasického konceptu.

minimalismus-bile-dvere-DIGERO-Slide-Fortius-DORSIS

S novým produktem přišly i nové, atraktivní materiály. Jde o dřevěné dýhy pro povrchové dokončení dveří. Dveřím Woody velice sluší teaková dýha, klient si může vybrat i sukatý dub či exotický makasar. Dveře se skrytou zárubní Dorsis jsou vždy vizuálně zajímavým funkčním designovým prvkem, který je nedílnou součástí dokonalého interiéru.

Novinka Swing or Slide

Horkou novinku jsou elegantní, industriální a poctivě vyráběné hliníkové rámové příčky DIGERO, které jsou nyní nově kombinovatelné s pivotovými dveřmi Axoan, a to v provedení Swing nebo Slide. Úlohou příček je nenásilné oddělení prostorů v budovách, přičemž tvoří krásný designový prvek celého interiéru. Zatímco Swing jsou dveře otvíravé, verze Slide je zhotovena s posuvnými dveřmi.

minimalismus-dvere-DIGERO-swing-Fortius52-DORSIS

Oba druhy provedení jsou velmi variabilní a dají se na míru přizpůsobit potřebám a přáním zákazníků od parametrů celkové velikosti, typu použitého kaleného skla až po členění a barvu příček.

Dalším specifikem verze Swing je možnost výběru kování, které lze zhotovit i uzamykatelné. Verze Slide zákazníkům nabízí možnost výběru madel a mušlí podle typu dveřního křídla, přesně podle jejich přání.

minimalismus-dvere-DIGERO-Swing-DORSIS

Více informací: www.dorsis.cz

logo-Dorsis

DaS 6-2019
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop