Tyto velkoformátové dveře na terasu si jednoduše zamilujete

Tyto velkoformátové dveře na terasu si jednoduše zamilujete

Komerční sdělení | Středa, 09. září 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Přirozené světlo má na člověka jednoznačně pozitivní vliv, a protože v interiéru trávíme většinu svého času, je důležité snažit se jej využít v maximální míře. Množství přirozeného světla totiž ovlivňuje nejen mysl, ale současně i vnímání tvarů a barev v interiéru. To je také jeden z důvodů, proč jsou v současné době tolik populární velkoformátové prosklené plochy. A nemusí se vždy jednat o funkcionalistickou architekturu. V této souvislosti také často toužíme po co nejpřirozenějším kontaktu s okolím. Praktickým doplňkem jsou proto velkoformátové posuvné dveře, které kromě většího množství světla, jednoduše propojí obývací prostory s terasou. Takový komfort navíc přinese bydlení zcela jiný rozměr.


Nejdůležitější při výběru dveří je jejich rozměr a design

Kdysi byly velkoformátové dveře vyráběny převážně z hliníku, který zaručil potřebnou tvarovou stabilitu a pevnost. Dnes je situace jiná. Dveře podobných rozměrů a funkcí můžete pořídit i v cenově přijatelnějším plastu aniž by utrpěla jejich kvalita. Vděčíme za to zejména kompozitnímu materiálu RAU-FIPRO X (na bázi PVC a skelných vláken), který zásadně ovlivnil vývoj konstrukcí a způsob otvírání těchto dveří.

Proto čím dál více roste popularita tzv. zdvižně-posuvných dveří (HS portálů). Jedná se o subtilní elegantní konstrukci, u které celá váha spočívá na posuvném mechanismu, a díky tomu je ovládání velmi snadné. Velkorysý průchozí prostor je navíc doplněn možností aretace v jakékoliv poloze odsunutého křídla.

Máte-li jasno o tom, že hodláte investovat do HS portálu, je třeba promyslet ještě několik detailů. Nejdůležitější je rozměr a design. V bílém provedení je možné vyrobit HS portál GENEO s výškou 2,7 m a šířkou až 10 m. Barevné kašírované profily zmenšují výšku na 2,6 m a šířku 6,8 m. K dispozici je více než 400 dekorů včetně populárních antracitových. U tmavých barev musíme však počítat s tím, že dveře budou daleko více namáhané při vysokých teplotách.

velkoformatove-dvere-REHAU-vila


" K dispozici je více než 400 dekorů včetně populárních antracitových. "


velkoformatove-dvere-REHAU-interier


Velkoformátové dveře nejen do dřevostavby

Do vaší dřevostavby můžete vybírat i mezi dřevodekory. Například řada WOODEC od firmy REHAU je perfektní na pohled i na dotek, a díky životnosti, barevné stálosti a odolnosti vůči slunečnímu záření lze říci, že v mnohém předčí i originální dřevo. Promyslete rozměr HS portálu s ohledem na hmotnost.

Pokud například potřebujete vrstvené bezpečnostní sklo, musíte počítat s nárůstem mnoha kilogramů. HS portál lze samozřejmě ovládat elektromotorem, ale to něco stojí a zavírání je samozřejmě pomalejší než při ručním ovládání. Rozměr HS portálu by měl rovněž korespondovat s designem vaší dřevostavby.

velkoformatove-dvere-REHAU-detail

U všech systémů REHAU budete spokojeni také s tepelněizolačními vlastnostmi a hlukovým útlumem, pokud jej budete mít v hledáčku nezbytných požadavků. Díky vynikajícím hodnotám Uw mají HS portály REHAU i certifikaci pro použití u nízkoenergetických a pasivních domů a dřevostaveb.

Důležitou roli hraje vždy bezpečnost, protože zloděj ve snaze proniknout do interiéru obvykle nerozbije sklo, ale vypáčí rám. Systém z materiálu RAU-FIPRO X splňuje bezpečnostní třídu RC2, respektive RC3 (záleží také na typu skla a kvalitě kování).

velkoformatove-dvere-REHAU-kancelar


Další informace včetně doporučených realizačních firem

logo-REHAU

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop