7 věcí, na které se zaměřit, když vybíráte dveře do bytu

7 věcí, na které se zaměřit, když vybíráte dveře do bytu

Komerční sdělení | Pondělí, 06. červen 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Chystáte se pořídit nové dveře do bytu? Pak byste měli zvážit hned několik parametrů. Bytové dveře jsou totiž důležitou součástí každého domova. Nejenže skvěle doladí interiér vašeho bytu, ale zároveň váš domov ochrání před nezvanými hosty.

Bytové dveře podtrhnou styl interiéru


Dveře do bytu jsou důležitou součástí interiéru, a proto je dobré je vybírat s ohledem na styl vašeho bydlení. Vstupní bytové dveře se vyrábí v několika variantách a barevných provedeních. Bez problému si proto vyberete takové, které perfektně doladí celý prostor. V nabídce najdete různá barevná provedení od bílé přes antracit až po přírodní odstíny, jako jsou ořech, wenge, dub sonoma nebo zlatý dub.

DrevoaStavby.cz | HT dveře do panelákového bytu

Zdroj: HT dveře

Bezpečnost na prvním místě


Pokud chcete domov spolehlivě ochránit, vyberte si speciální bezpečnostní bytové dveře. Pokud nevlastníte sbírku vzácných obrazů, jsou nejlepší volbou dveře s bezpečnostní třídou 3, které mají čtrnáct zámkových bodů. Jsou proto odolné proti různým praktikám zlodějů, jako je například vyplanžetování, vylomení a vysazení z pantů nebo odvrtávání zámku.

Ochrana před kouřem i zplodinami


Bytové dveře s certifikací EI 30 dokážou spolehlivě ochránit jak před nezvanými hosty, tak před ohněm, zplodinami a kouřem. Protipožární ochranu zajistí po dobu třiceti minut.

Nenechte se rušit hlukem zvenčí


Bydlíte v panelovém domě? Pak se při výběru vchodových dveří zaměřte také na jejich protihlukovou izolaci. Kvalitní bytové dveře účinně sníží hluk přicházející ze společných prostor. Výtah, pohyb na chodbě nebo štěkající pes už vás nebudou rušit. Pamatujte, že čím větší číslo izolace je u dveří uvedeno, tím méně hluku dveře propustí. Kvalitní vchodové dveře by měly mít hodnotu zvukové izolace nejlépe od 28 do 44 dB.

DrevoaStavby.cz | HT dveře do panelákového bytu

Zdroj: HT dveře

Zabraňte úniku tepla


Věděli jste, že dveře do bytu jsou často místem, kterým může unikat drahocenné teplo? Možná dokonce patříte mezi ty, kteří v zimních měsících obkládají dveře dekami, aby únikům tepla zabránili. Takové řešení je ale neúčinné. Místo toho raději investujte do kvalitních bytových dveří, které mají díky dvojitému těsnění skvělé tepelně-izolační vlastnosti. Uvidíte, že se vám koupě nových vchodových dveří vyplatí.

Nezapomeňte vyměnit zárubně


Aby dveře do bytu zajistily požadovanou bezpečnost a zvukovou i tepelnou izolaci, je třeba společně s dveřmi vyměnit také zárubně. Nejenže staré zárubně už pravděpodobně tolik netěsní, ale také by mohlo dojít k jejich výraznému opotřebení. Bezpečnostní bytové dveře totiž mají velkou váhu, a proto je potřeba zasadit do kvalitních zárubní, které je bez problému udrží.

DrevoaStavby.cz | HT dveře do panelákového bytu

obr.: Výměna starých bytových dveří za zbrusu nové. Zdroj: HT dveře

Vsaďte na bezproblémovou montáž


Chcete, aby instalace nových dveří do bytu proběhla na jedničku? Obraťte se na odborníky z firmy HT dveře, kteří za několik hodin zvládnou kompletní montáž vchodových dveří včetně výměny zárubně, úklidu a odvezení staré zárubně.

HT dveře | bezpečnostní dveře do bytu se servisem→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop