Moderním dřevostavbám dominují screenové rolety. Proč jsou stále více oblíbeným prvkem?

Moderním dřevostavbám dominují screenové rolety. Proč jsou stále více oblíbeným prvkem?

Komerční sdělení | Neděle, 26. březen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Dnešním trendem dřevostaveb jsou velké prosklené prostory. Velká okna se sebou nesou však i nevýhody, a to v podobě přehřívání interiéru. Můžete to snadno vyřešit pomocí venkovního stínění. Stále více lze na domech tohoto typu vidět především screenové rolety. Proč se staly vyhledávaným prvkem právě u dřevěných domů?

Dřevostavba se neobejde bez venkovního stínění


Vůně dřeva. Velké prostory. Hodně světla. Jednoduchost i elegance. Úspory. To jsou hlavní důvody, proč se lidé rozhodují pro dřevostavby. Jestliže i vy řešíte stavbu rodinného domu a zamilovali jste se do dřevostaveb, nezapomínejte již ve fázi projektu na venkovní stínění. Odpadne vám tím mnoho starostí po dokončení stavby. Bez stínění se totiž u dřevostavby neobejdete.

Proč? Hitem posledních let jsou velké prosklené plochy. Díky nim sice máte doma dostatek světla v každém ročním období, ale zároveň dochází, a to hlavně v letních měsících, k přehřívání interiéru. Efektivním i úsporným řešením jsou právě screenové rolety, které si okamžitě získají vaše srdce.

DrevoaStavby.cz | Screenové rolety CLIMAX

obr.: I u dřevostaby je důležité venkovní stínění. Screenové rolety jsou rok od roku populárnější. Foto: Climax.cz

Screenové rolety jsou u dřevostaveb trendy


Hlavně v létě je nutné chránit prosklené plochy v domě před nadměrným slunečním zářením. Screenové rolety neboli venkovní látkové rolety pomohou vytvořit nejen příjemné prostředí v jakékoli části domu, ale taktéž brání slunečním paprskům i pohledům z venku.

Dřevo a látka jsou odjakživa skvělou kombinací. Látkové rolety jsou perfektním doplňkem domu a podtrhují jeho linie. Vybírat lze ze skutečně široké nabídky barev a typů. Tím je zajištěno, že budou uspokojeny potřeby i toho nejnáročnějšího z vás.

DrevoaStavby.cz | Látkové rolety CLIMAX

obr.: Jednou z výhod screenových rolet je, že šetří náklady za vytápění / klimatizaci. Zdroj: Climax.cz

Výhody screenových rolet vás jasně přesvědčí, že jsou pro vás správnou volbou


Jestli stále přemýšlíte, zda se pro screenové rolety rozhodnout, vaše rozhodování vám usnadníme. Vypíchli jsme pro vás ty největší výhody screenových rolet.

  • Chrání v létě místnosti před přehřátím.
  • Zamezují tepelným ztrátám.
  • Šetří v zimě finance za vytápění.
  • V létě šetří peníze za klimatizaci.
  • Chrání vaše soukromí.
  • Umožní perfektní výhled ven.
  • Jsou odolné proti povětrnostním vlivům.
  • Jejich montáž je snadná.
  • K dispozici je široká škála barevných provedení.
  • Kvalitní látka si léta zachovává svou barvu.
  • Může sloužit i jako boční clona pergoly.

Některé z vás může ještě zajímat, jak dlouho látková roleta vydrží. Přeci jen hliníkové rolety mohou na první pohled vypadat mnohem odolněji. Ale každé stínění má své přednosti. A látkové rolety nejsou výjimkou.

Venkovní látkové rolety jsou z odolného a pevného materiálu


Zastavme se tedy nyní chvíli u látky. Mnozí mohou mít obavy, že venkovní látkové rolety příliš nevydrží. Přeci jen se jedná o látku. Ale pozor. Látka je pevná, kvalitní, odolná proti větru i vyblednutí. Nadchne vás taktéž barevné provedení. Desítky druhů různých barev vás až ohromí. Najednou se přistihnete u toho, že nevíte, jaké barvě dát přednost, protože každá má něco do sebe. Látka je také perforovaná (děrovaná) a umožní skutečně dobrý výhled ven třeba na vaše děti na zahradě.

A jak je to s ovládáním venkovního stínění? Můžete si vybrat manuální nebo motorické. Záleží jen na vás, čemu dáváte přednost, protože rolety vám budou vyrobeny přímo na míru jen pro vaši dřevostavbu.

DrevoaStavby.cz | Screenové rolety CLIMAX

obr.: Látka screenové rolety je pevná a kvalitní. Na výběr máte z pestré škály barev. Foto: Climax.cz

Jaké druhy venkovních látkových rolet zabrání přehřátí domu?


Více než 9 různých druhů. Jak si vybrat? Co je pro váš dům tou nejlepší volbou? Představíme vám několik nejzajímavějších a nejžádanějších typů, se kterými nikdy neuděláte krok vedle.

  • Screenové rolety Unirol Z – pyšní se ZIP systémem, který je navařen po obou stranách látky, takže rolety mají zvýšenou odolnost proti větru. Látka vedená v zipu nemá žádné mezery mezi vodicí lištou a látkou (nebo lankem a látkou). Toto provedení tak zajistí dokonalé zastínění.
  • Screenové rolety Sunrol – využívají se ke stínění všech typů oken, perforovaná látka stíní a zároveň zajistí dostatečný průhled oknem ven z domu. Jedná se o ručně ovládanou roletu, kde se jen tahem za spodní madlo roleta stáhne a zajistí se podle potřeby háčkem v takové poloze, jak to uživateli vyhovuje.
  • Clony V-ROL 63 – jednoduchá konstrukce, příznivá cena, široká nabídka barev a typů látek jsou hlavní důvody, proč je tento druh venkovního stínění často oblíbený jako balkonová clona nebo jako zastínění terasy.
  • Clona Winarm – ideální pro ty z vás, kteří máte balkon. Díky výklopnému ramenu tato clona, zajistí stín v interiéru, ale zároveň t nepřekáží ve výhledu z okna.

Nesporný plusem venkovních látkových rolet je jejich univerzálnost. Lze je využít i jako boční stěnu u pergol. Boční clona vás při větrném počasí dokonale ochrání a vy si můžete užívat pohodu a čerstvý vzduch s rodinou i přáteli.

DrevoaStavby.cz | Screenové rolety CLIMAX

obr.: Screenové rolety vylepší vaši pergolu. Foto: Climax.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop