Jaké jsou alternativní střešní krytiny?

Jaké jsou alternativní střešní krytiny?

Komerční sdělení | Úterý, 21. leden 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Hledáte vhodnou střešní krytinu pro váš krov, ale neláká vás klasická střešní krytina? Alternativou mohou být střechy z netradičních materiálů, moderním designem i neotřelých barev. Pod pojmem tradiční krytina se většinou skrývá tradiční střešní taška z keramiky, betonu nebo břidlice. A co kategorie lehkých střešních krytin?

Lehké střešní krytiny mohou nabídnout víc, než si myslíte

Materiál lehkých střešních krytin tvoří převážně plech. Najdete však i designové krytiny vyrobené z plastu nebo asfaltu. K alternativním krytinám pak můžeme zařadit také dříve tradiční krytiny, jako jsou dřevěné šindele. Jak se v sortimentu zorientovat? Nejprve si odpovězte na otázku, zda preferujete maloformátové nebo velkoformátové střešní krytiny a pro jaký typ budovy krytinu hledáte. V sortimentu lehkých střešních krytin pak můžete najít jak moderní a minimalistický design, tak zdařilé imitace tradičních těžkých krytin. Ty jsou skvělou volbou pro málo únosné krovy, které by klasické střešní tašky z betonu, keramiky nebo břidlice příliš zatížily.

prvni-chodska-stresni-krytiny-na-domy

Plechové střešní krytiny mají budoucnost

V současné době jsou opět v kurzu a jejich nabídka se tak stále rozšiřuje. Na výběr máte velkoformátové i maloformátové střešní krytiny v šablonách nebo pásech. Barevná paleta plechových krytin je téměř nekonečná. Mezi klasické barvy patří stříbrná, grafitová a různé stupně šedi. Výjimkou ale nejsou ani červené a hnědé odstíny nebo krytina černá.

Vlastnosti plechových krytin

Velkou výhodou plechových krytin je jejich nízká hmotnost. Nezatíží krov a ten tak zvládne odolat i nárazové zátěži. Proto je lehká plechová krytina tolik oblíbená na horách, kde lze v zimě očekávat bohatou sněhovou nadílku. Sympatická je také variabilita využití střešních krytin. Na rozdíl od keramických či betonových tašek lze plechové krytiny využít jak u střech sedlových, tak u střech pultových. Jejich využití se nabízí i u nízkoenergetických a pasivních budov.

Mechanické vlastnosti plechových střešních krytin jsou velmi dobré a potěší i jejich dlouhá životnost. Proti biologickému napadení jsou téměř imunní a nedaří se na nich ani mechu a lišejníku. Co dělat, aby krytina skutečně vydržela? Nepodcenit klempířskou práci a kvalitu materiálu.


Pro více informací: www.chodska.cz

logotypie-prvni-chodska

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Střecha”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop