Jiřina a Roman: <small>Stavba naší dřevostavby běžela podle přesného scénáře</small>

Jiřina a Roman: Stavba naší dřevostavby běžela podle přesného scénáře

Dana Jakoubková | Čtvrtek, 01. říjen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

V první řadě vás chci ujistit, že se nemusíte bát bydlet „na okraji". Když vám budou dělat společnost srnky, louky, občas traktor, pak to nemusí být špatné ani na městské periferii. Zadruhé – ignorujte recenze typu: přízemní dům vás nevyjde levněji. Je to zavádějící; určitě ušetříte za schodiště. Zatřetí – katalogové domy nebývají výrazově odvážné. Co je ale může povznést vysoko nad průměr, je kvalita zpracování. Stále váháte? Tak jeden pádný argument: v dřevěném bungalovu bydlel i Tom Cruise!


Dřevostavba na klíč byla správnou volbou

Roman s Jiřinou si přáli úplně jednoduchý a praktický dům. Jako pracovníci ve stavebnictví věděli, že dřevostavby mají dlouhou životnost, měli nastudované její užitné vlastnosti a hodila se jim i rychlost výstavby.

Jasno měli pouze v zásadních otázkách jako počtu místností, ploše a základní technické vybavenosti domu. Prohlédli si spoustu návrhů typových domů v katalozích, na webech projekčních ateliérů i prováděcích firem. Žádný jim ale nevyhovoval bez drobných dispozičních změn. Oslovili tedy dvě stavební firmy, které měly vlastní typové projekty. Finální výběr byl pak výsledkem dobrých referencí od jiných stavebníků.

Vstřícným byl i přístup majitele zvolené firmy, který jim prohlídku realizovaných domů zajistil. Při rozhodování jim to velmi pomohlo. Vybraný projekt si pak nechali zvětšit o samostatnou šatnu a spíž. Projektant firmy se snažil dům přizpůsobit pozemku i světovým stranám, tak aby měl i energetické zisky, a vždy rychle a ochotně zaslal aktualizaci návrhu projektu. Při třetí úpravě domu s pracovním názvem Quick 8+ jej stavebníci potvrdili.

Podle slov Romana a Jiřiny šlo všechno jako po drátku, protože si nechali dům postavit kompletně na klíč od prověřeného dodavatele, člena Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD). Přístup realizační firmy hodnotí jako ochotný, odborný a zkušený. Po dvou letech užívání nepřišli na nic, co by změnili, a v dřevostavbě jsou naprosto spokojeni.

bungalov-QUICKHAUS-vchod

Jednoduchý: Rohový pozemek s výměrou 800 m2 v okrajové části města byl jedním z mála volných a vyhovujících požadavkům stavebníků. Je to odtud blízko do centra města i do přírody. Foto: Martin Cozl

bungalov-QUICKHAUS-terasa

Praktický: Výškový rozdíl více než jednoho metru oproti sousednímu pozemku vyřešily svahové tvárnice a celý pozemek je dnes v rovině. Foto: Martin Cozl

bungalov-QUICKHAUS-pozemek

Bezproblémový: Z realizace stavby majitelé obavu neměli. Celý dům včetně zahradního domku byl postavený na klíč. Oplocení a terénní úpravy zahrady si už dělali svépomocí. Foto: Martin Cozl

Komentář majitelů

  • Roman: Měl jsem předtím cihlovou, patrovou novostavbu. Baví mě, že teď nemusím běhat do patra.
  • Jiřina: Žila jsem dříve ve zrekonstruovaném zděném domě. V tom novém oceňuji hlavně teplo od podlahy a pohodlí jednoho podlaží.

Majitelé domu
Roman a Jiřina
majitelé domu

bungalov-QUICKHAUS-obyvaci-pokoj

Prosvětlený: Všechny pokoje jsou dobře prosvětlené, ale přehříváním netrpí. K větrání plně dostačuje otevření oken, svůj díl na odstínění má i velký přesah střechy nad společenským křídlem a terasou. Venkovní žaluzie prý vůbec nejsou třeba, stačí vnitřní roletky. Foto: Martin Cozl

bungalov-QUICKHAUS-kuchyn

Úsporný: Kuchyňské spotřebiče jedou na elektřinu stejně jako topení, pračka, sušička, domácí vodárna a další. Foto: Martin Cozl


ico-cena-domu

Zajímá vás cena této dřevostavby?
Jaké jsou náklady na její provoz?
Jak dlouho trvala výstavba?

Odpovědi na tyto a další otázky vám nejlépe zodpoví dodavatel toho domu.

Získat více informací


bungalov-QUICKHAUS-pokoje

Žádaný: Každé z dětí má svůj pokoj, což byl základní požadavek při výběru domu. Foto: Martin Cozl

bungalov-QUICKHAUS-loznice

Foto: Martin Cozl

Komentář dodavatele

S investory se spolupracovalo výborně. Oba měli jasnou představu o novém bydlení v přízemním bungalovu. Ty jsou u naší společnosti nejžádanějším typem domu a tvoří více jak devadesát procent produkce. Jelikož šlo o stavbu na klíč, měli investoři projektovou dokumentaci i vyřízení stavebního povolení zdarma. Od vydání povolení po kolaudaci jsme se vešli do šesti měsíců a nyní stojí na okraji Vysočiny bydlení pro čtyřčlennou rodinu vystřižené z nejnovějších materiálů.

bc-jiri-novak-quickhaus-sro
Bc. Jiří Novák
QUICKHAUS s.r.o.

bungalov-QUICKHAUS-koupelna

Teplý: Při výběru zdroje tepla Roman s Jiřinou váhali. Věděli, že to bude sálavý typ, ale ve hře byly infra panely proti teplovodní podlahovce. Vsadili na osvědčenou klasiku a nelitují. Teplo od nohou je prý skvělé, zvláště pak na koupelnové dlažbě. Foto: Martin Cozl

Komentář redaktorky

Silná emoční odezva mě u tohoto domu minula, protože tíhnu spíš k atmosféře lesního domu z filmu Potomci lidí. Ovšem pro rodinu Romana a Jiřiny je právě tento úhledný, pravoúhle zalomený dům tím, co si přáli a co očekávali. Je to příběh o důležitých věcech, jakými jsou bezpečný domov a spokojená rodina; je to film, který si rádi pouštějí každý den znovu a znovu. Střídmá výprava, neprovokativní kamera a přesně dávkovaný střih nemají sice hollywoodské ambice, ale v Česku film boduje na celé čáře dobrým scénářem, profesionální režií i nízkým rozpočtem bez ztráty kvality. A to si rozhodně zaslouží diváckou pozornost.

Dana-Jakoubkova
Dana Jakoubková
redaktorka


Technické parametry

  • Typ domu: nízkoenergetický
  • Zastavěná plocha: 191 m2
  • Užitná plocha: 153,9 m2
  • Konstrukční systém: sloupková konstrukce, částečně prefabrikovaná QUICK MEDIUM
  • Teplo: elektrokotel + podlahové vodní topení
  • Větrání: přirozené
  • Součinitel prostupu tepla stěnou: 0,14 W/m2K
  • Roční náklady na energie: 25 000 Kč
  • Projekt a realizace: QUICKHAUS s.r.o.

bungalov-QUICKHAUS-pudorys


mail-ico-poptavka

Líbí se vám tato jednoduchá dřevostavba? Zašlete dodavateli dotaz nebo nezávaznou poptávku!

Rodinná společnost QUICKHAUS s.r.o. se zabývá výrobou a montáží energeticky úsporných domů, nízkoenergetických a pasivních dřevostaveb s možností realizace výstavby v jakémkoliv stupni dokončení. Předností je vlastní projekční atelier a projekt domu zdarma v případě realizace stavby na klíč. Více než deset let na trhu dřevostaveb zaručuje spokojenost zákazníků.

Zaslat dotaz nebo nezávaznou poptávku

DaS 6-2017
Dana Jakoubková

Publicistka s náklonností ke smysluplným činům a věcem. Obdivuje brilantně provázané duchovní gangsterky, ale neodvrhne ani lyrické, tajemné, lakonické a současně vtipné příběhy s tématem originální syntézy křehkosti úmrtnosti.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Návštěvy dřevostaveb”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop