Dům na bázi dřeva

Tisk

Dřevostavba činžovního domu ve Vídni

Dagmar Šimonová | Pondělí, 06. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Schluder Architektur/Hagmüller ArchitektenVe Vídni v současné době roste šestipodlažní činžovní dům ze dřeva, který po svém dokončení nabídne 101 nájemních bytů. Rakousko tak bude mít vůbec první vícepatrovou dřevostavbu. Informovala o tom Kontaktní kancelář města Vídně 

Schluder Architektur/Hagmüller ArchitektenDřevo se při výstavbě rodiných domů využívá velmi často, v případě vícepatrových domů se doposud tento materiál v Rakousku neprosadil. Vídeňský magistrát intentzivně zkoumal vybraný materiál a výstavba prvního rakouského dřevěného činžovního domu v ulici Wagramer Straße již probíhá.

 Vídeň bude mít šestipodlažní dřevostavbu!

Schluder Architektur/Hagmüller ArchitektenKonstrukce domu ve čtvrti Donaustadt se stala vítězným projektem v soutěži „Dřevostavby ve městě“, obecně prospěšného společenstva pro bydlení a sídlíště „Rodina“. Areál na ploše 8440 m2 nabídne 101 bytů. Komplex budov se skládá z jedné šestipodlažní budovy a třech třípodlažních domů. Šestipodlažní stavba bude mít masivní dřevěnou konstrukci ze speciálních vícevrstvých dřevěných desek. V případě nižších staveb se jedná o klasické dřevostavby. Dřevěná konstrukce bude z vnějšku omítnuta a ze vnitř zpěvněna technologií, která v případě eventuelní demolice stavby umožní rozebrání dřevěných částí a jejich znovuvyužítí, spálení a výrobu energie.

 Schluder Architektur/Hagmüller ArchitektenAutory vítězného návrhu jsou architekti ze studia Schluder architektur ve spoluprávi s architektonickým studiem Hagmüller architects.

 

Ve Vídni vzniká šestipatrový činžovní dům ze dřeva. Nabídne 101 nájemních bytů. Rakousko tak bude mít vůbec první vícepatrový dřevěný dům.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop