Dům na bázi dřeva

Tisk

ADMD má nové členy a partnery

Michal Babor | Čtvrtek, 03. duben 2014 |

Přidat na Seznam.cz

CO 137 SatteldachOd letošního dubna se Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) rozrostla o nové členy a certifikované partnery. K patnácti stávajícím členům, dodavatelmů montovaných domů, kteří se dobrovolně zavázali k respektování a dodržování požadavků Dokumentu národní kvality, přibyla společnost DBH s.r.o., skupinu partnerů ADMD rozšířily společnosti Agrop Nova a.s., výrobce systému NOVATOP, a NEWAG spol. s r.o., dodavatel centrálních vysavačů značky Husky.

Kvalita je hlavním cílem

loga-noviADMD je nevládní zájmové sdružení výrobců a dodavatelů montovaných domů na bázi dřeva, jehož základním úkolem je prosazování objektů na bázi dřeva a celková popularizace technologie konstrukcí z dřevní hmoty. Pro potenciální stavebníky je členství realizační firmy v ADMD zárukou, že při realizaci rodinného domu či jiné stavby na bázi dřeva budou dodrženy všechny technologické požadavky a postupy tak, jak to členům ukládá již zmíněný Dokument národní kvality. "Tak jako u vrcholových sportovních soutěží musí sportovci procházet kvalifikacemi a jen ti opravdu nejlepší se dostanou do nejvyšších soutěží či na olympiádu, tak i Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) má jako jeden ze svých pilířů zvýšené nároky na sledování, prokazování a certifikaci kvality domů. Laťka kvality není nasazena nízko a systém certifikace zajišťuje to, co je přáním každého zákazníka – jistotu nejvyšší kvality domu," uvádí k tomu ADMD na svých webových stránkách.

 Jiří Oslizlo: ADMD bychom rádi předali naše zkušenosti

oslizloCo bylo pro jednoho z nových partnerů, společnost Agrop Nova, hlavním důvodem, aby se stala součástí ADMD? „Aktivity ADMD sledujeme s velkým respektem již několik let," vysvětluje Ing. Jiří Oslizlo, předseda představenstva AGROP NOVA a.s., výrobce systému NOVATOP. "Primárním cílem Asociace je prosazování staveb na bázi dřeva s důrazem na jejich kvalitu, což je plně v souladu s naší firemní filozofií, která je postavena na výrobě a vývoji vysoce kvalitního stavebního systému na bázi masivního křížem vrstveného dřeva s maximálním respektem k přírodě. A to bylo pro nás hlavní motivací stát se partnerem asociace. Rádi bychom podpořili a obohatili její aktivity především v rovině technických parametrů, kde máme co nabídnout díky zkušenostem z tak vyspělých trhů jako je Švýcarsko, Německo, Rakousko, Francie aj. V těchto zemích jsme neustále konfrontováni s novými trendy a tím se posouváme mílovými kroky dopředu."

 Skepse vůči dřevostavbám je minulostí

NOVAHOME (3)Jiří Oslizlo je dále přesvědčen, že Asociace přispívá i ke změně myšlení a postojů českých zákazníků: "Je nesporné, že zájem o dřevostavby roste a skepse k této technologii už je minulostí, protože pramenila především z obav z něčeho nového a neprověřeného. Velký potenciál společně vnímáme také v podpoře výstavby vícepodlažních bytových, školních či komerčních budov, které budou prezentovat moderní architekturu v maximálně přírodním duchu. Zde oproti zahraničí Česká republika velmi pokulhává. Věřím, že aktivní působení členů a partnerů Asociace dodavatelů montovaných domů na kvalitu svých dřevostaveb přesvědčí zákazníky, jakou cestou se mají vydat. Podle mého názoru je nesporné, že se dřevo jako stavební a konstrukční materiál bude používat v rostoucí míře. Jeho obnovitelnost, schopnost vázat CO2, nízká energetická náročnost při zpracování a ostatní pozitivní vlastnosti, mu jednoznačně zaručují významnou roli v segmentu nízkoenergetického a ekologického stavění."

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop