Dům na bázi dřeva

Tisk

Co má lední medvěd společného se stavbou domu FISCHERHAUS?

DAS | Středa, 12. srpen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

 Z1T9680To, že novostavba rodinného domu musí být trvalá a energeticky hospodárná, je v dnešní době mimo jakoukoliv diskuzi. Nově novelizovaný energetický zákon a budoucí směrnice EU o energetické náročnosti, které vstoupí v platnost, však ještě výrazněji vyzdvihnou důležitost kvalitně provedeného venkovního pláště rodinného domu.

Na venkovním obvodovém plášti záleží!

20130704150130 FischerHaus La RoccaObvodový plášť rodinného domu FischerHaus lze srovnat s kožichem ledního medvěda: je tak těsný, že už skoro neztrácí žádnou energii. Lední medvědi jsou chráněni před chladem kombinací několika efektů. Tak bílá barva jejich srsti slouží jako maskování. Díky ní se může tento až tři metry velký lovec ve sněhem pokrytém terénu nepozorovaně připlížit ke své kořisti nebo si ji vyčíhat. Hustý kožich slouží kromě toho také k ochraně před chladem. Jednotlivé chlupy jsou obaleny olejovitým, vodoodpudivým filmem. Proto lednímu medvědu nevadí ani krátká koupel v ledové vodě, neboť po koupeli veškeré kapky vody z kožichu jednoduše setřese, takže nemůže ani sníh v kožichu zmrznout. Zároveň uzavřou hustě rostoucí chlupy jeho kožichu vzduch a vytvoří tak izolační vrstvu. Kromě toho chlupy fungují jako světlovody. Jsou duté a vedou sluneční záření chlupovými kanálky na černou kůži ledního medvěda; záření se přeměňuje v teplo. Podkožní tuková vrstva uchovává toto teplo dodatečně k tělesnému teplu. To platí také pro rodinný dům: Čím lépe je izolován proti okolnímu prostředí, tím méně musí být vytápěn nebo klimatizován.

Již samotný OBVODOVÝ PLÁŠŤ rodinného domu FISCHERHAUS splňuje bez dalšího zdroje na vytápění požadavky na měrnou potřebu tepla velice úsporného domu – měrná potřeba tepla na vytápění na m2 ročně ≤ 30 kWh/m2.

FischerHaus používá při výrobě a montáži venkovního obvodového pláště a jen ty nejkvalitnější materiály a špičkové technologie na nejvyšším možném stupni vývoje od předních světových výrobců a dodavatelů.

V detailech provedení je největší rozdíl

Jasmin DoppiaKvalitní provedení až do posledního detailu zaručuje trvalou hodnotu díla, např.: grafitové tepelně izolační manžety v oblasti oken, terasových a vstupních dveří pro dokonalou vzduchotěsnost a minimalizaci tepelných mostů, IZOLAČNÍ TMELY pro dokonalé hydroizolační a vzduchotěsné napojení domu na základovou desku, konstrukční řešení bezbariérového napojení venkovních teras na dům, stabilizační prvky v konstrukci pro trvale VZDUCHOTĚSNÝ dokonale utěsněný obvodový plášť, a další. Dovybavením vhodnou technikou – tepelným čerpadlem, kontrolovaným větráním s rekuperací, dosáhneme u domu FischerHaus pasivních hodnot. PASIVNÍ STANDARD v každém domě FISCHERHAUS – měrná potřeba tepla na vytápění na m2 ročně ≤ 13 kWh/m2. V kombinaci s fotovoltaickým zařízením dokonce hodnota nulového domu. FISCHERHAUS + PLUS – měrná potřeba tepla na vytápění na m2 ročně ≤ 5-6 kWh/m2.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop