Dům na bázi dřeva

Tisk

Stavby s vůní dřeva mají své vítěze

Redakce | Pondělí, 17. září 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Bez názvu-1Šestý ročník studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění v ČR – Stavby s vůní dřeva 2018 – má své vítěze. Celkem 63 studentů z deseti českých a slovenských fakult zpracovalo 51 soutěžních děl, z nichž odborná porota, veřejnost a partneři soutěže vybrli šest vítězů.

Studenti soutěžili ve dvou kategoriích: Dřevěné stavby – malé a Dřevěné stavby – velké. Odměněna byla také jedna hlasující. Soutěž vyhlašuje Nadace dřevo pro život.

„Máme radost, že se soutěže už třetím rokem účastní přes 60 studentů, kteří přihlašují stále zajímavější a propracovanějšínávrhy. Věřím, že i díky těmto mladým talentům se u nás bude zájem o dřevostavby i nadále zvyšovat," okomentovala účast v soutěži její vedoucí Ing. Lenka Trandová. 

Tématem letošního ročníku bylo „Dřevo je naše budoucnost". Studenti své dřevěné stavby proto propojovali s touto myšlenkou. U svých staveb zdůrazňovali, že dřevo je obnovitelný materiál, který je „budoucností pro naše další generace". Využívání dřeva ve stavebnictví vnímali jako cestu k ochraně přírodních zdrojů a jako způsob, „jak přistupovat k architektuře s ohledem na udržitelný rozvoj". Dřevo bylo mnohými studenty popisováno jako léty prověřený materiál, který v nich evokoval pocity tepla a domova.

Soutěž vyhlašuje Nadace dřevo pro život, která podporuje dřevo jako obnovitelnou surovinu pro každodenní využití. Cílem této její soutěže je motivovat studenty vyšších a vysokých odborných škol, aby (nejen) ve svých školních pracích používali dřevo.

Podrobná zpráva o výsledcích soutěže


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop