Tisk
Začínáme stavět dřevostavbu 8.díl: <small>Podklady pro vytvoření nabídky</small>

Začínáme stavět dřevostavbu 8.díl: Podklady pro vytvoření nabídky

Komerční sdělení | Pátek, 18. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Máme za sebou několik klíčových rozhodnutí, a i když to tak nevypadá, možná těch nejdůležitějších. Pro kvalitní a spokojenou realizaci je totiž důležité, zda si vyberete už na začátku partnera, který svému oboru rozumí, nebo jen takového, který kreslí hezké obrázky do šuplíku.

8-dil

Je před námi první krok, na kterém si zpětně ověříte, zda byl váš výběr správný, nebo zda jste vyhodili svoje peníze do koše a budete muset začít znovu. Pokud jste se řídili našimi předchozími radami, máte kompletní kvalitně zpracovanou dokumentaci pro stavební povolení, včetně všech nutných výpisů materiálu nejen pro hrubou stavbu, ale i pro navazující dodávky technologií. To jsou ty nejlepší podklady.

Proč jsou kvalitní podklady důležité?

  • Jedině na základě kvalitních a komplexních podkladů lze zpracovat kvalitní a kompletní nabídku.
  • Díky kvalitním podkladům můžete dostat kompletní nabídku, ve které nebude prostor pro domněnky.
  • Vždy se můžete později odkázat na dokumentaci, ve které je jasně stanoveno, z čeho a jak má být vše realizováno.

Ve společnosti 3AE a Novahome spoléháme na to, že jen kvalitní projekt může být zárukou kvalitní ceny, za kterou si může realizační firma stát. Tato skutečnost platí zejména v případě pasivních domů, nebo domů s vysokými nároky na technologii.

Bez kvalitně zpracovaných podkladů nelze zpracovat nabídku, za kterou si bude realizátor stát. Bude potřeba si v konečné ceně vytvářet rezervy a tyto rezervy ve finále zaplatíte vy. Pokud si naopak realizační firma tyto rezervy nevytvoří, může se stát, že na stavbě začne prodělávat a začne stavbu šidit. Je tedy důležité, aby bylo nastavení rozpočtu provedeno zodpovědně a kvalitně.

Ne vždy nejnižší cena nebo opomenutí kvůli špatné dokumentaci znamená, že ušetříte.

Společnost 3AE a Novahome těmto problémům předchází, a proto zpracovává dokumentaci ve 3D formátu tak, aby byly zajištěny veškeré návaznosti domu na technologie.

Výsledkem tak může být rozpočet, u kterého společnosti garantují cenu na několik měsíců a u kterého se firmy upisují, že po dobu realizace se nebude cena měnit.

Co se stane, když budete mít neúplné podklady?

Firma, se kterou se chystáte dům realizovat, bude muset mnoho položek odhadnout. Obvykle bude součástí smlouvy poznámka, že nacenění odpovídá rozsahu dokumentace, což prakticky znamená, že pokud dokumentace nestanovuje něco jasně, znamená to, že lze řešené místo nacenit v nejlevnějším a tedy nejméně kvalitním standardu.

V příštím díle si řekneme, jak má vypadat kvalitní nabídka, co by měla obsahovat, jaké typy nabídek nejspíš obdržíte a jak dlouho může trvat zpracování kvalitní nabídky.

Autor článku: Ing. Václav Pinďák, specialista společnosti 3AE s.r.o.

DaS 4-2019

Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop