Proč řešit financování nového bydlení s opravdovými specialisty a ne s finančními poradci?

Proč řešit financování nového bydlení s opravdovými specialisty a ne s finančními poradci?

Komerční sdělení | Pátek, 03. prosinec 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Výstavba nového bydlení sebou většinou nese velký finanční závazek na několik desítek let. Jak vybrat ten správný finanční produkt? Na koho se obrátit? S kým řešit vlastní výstavbu domu? Je to hodně otázek a pro odpovědi musíte většinou oslovit více poradců a dodavatelů. V záplavě různých nabídek se člověk musí zorientovat, leckdy potom zapomene na původní záměr, kterým byla potřeba BYDLET.

Standardní finanční poradenství je založeno na analýze klienta a jeho potřeb. Poradce postupně prochází veškeré finanční produkty, které klient nebo jeho domácnost využívá, od pojištění majetku, životního pojištění přes úvěrové produkty až po spořící a investiční nástroje. Následně klientovi navrhuje redukci těchto smluv resp. optimalizaci s ohledem na jeho finanční možnosti. Většinou navrhne také sjednání nových produktů, za jejichž zprostředkování má poradce náležité provize.

Po předání finančního plánu pak poradce od klienta žádá doporučení na známé, nebo kolegy a takto nabírá své portfolio dalších klientů. Ve většině případů umí finanční poradce posoudit pouze základní principy, ale v konkrétních oborech jako jsou reality nebo stavebnictví se nevyzná a nerozumí jim. Navržení vhodného finančního produktu je potom neúplné a pro klienta často méně výhodné.

Základní dělení finančního plánu


  • Ochrana majetku – spočívá v jakési revizi klientova majetku od nemovitostí přes vozový park až po odpovědnosti z běžného občanského života, nebo v zaměstnání. = (pojištění nemovitosti + domácnosti, povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění odpovědnosti, apod.)
  • Ochrana příjmu – řeší klientův příjem vs. výdaj a jeho ochrana pro případ, kdy klient například dlouhodobě onemocní nebo prodělá úraz, který mu znemožní v následujících měsících či letech příjem na pokrytí výdajů nadále generovat prací. = (životní pojištění, úrazové pojištění)
  • Úvěrové produkty – pokud má klient finanční závazky, dělíme je na spotřebitelské úvěry neúčelové a úvěry na bydlení. Cílem je všechny úvěry zkontrolovat, podívat se na úrokové sazby, a pokud je to možné, snížit jejich počet a zkonsolidovat měsíční splátky.= (kreditní karta, kontokorent, spotřebitelský úvěr, úvěr ze stavebního spoření, hypoteční úvěr)
  • Spořící a investiční nástroje – poradce klientovi navrhuje tři základní řešení. Jedná se o tvorbu krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé rezervy. Z pohledu krátkodobých rezerv by klient měl mít na běžném účtu 3 – 6 měsíčních příjmů pro případ nenadálé události (rozbitá lednička, pračka apod.). Tvorba střednědobých rezerv je počítána v horizontu 1 – 5 let, kdy jsou nejčastěji používány krátkodobé dluhopisy, stavební spoření apod. U dlouhodobé rezervy myslíme na klientův důchod, který lze snadno spočítat dle příjmů klienta. Nejčastěji využíváme investice do akciových a podílových fondů.

DrevoaStavby.cz | Financování stavby s Genio System


Výsledek = Klient se většinou dočká jen srovnaných smluv v barevném firemním šanonu s vloženým finančním plánem a instrukcemi, co má kam měsíčně platit.


DrevoaStavby.cz | Financování stavby s Genio System

Proč se obrátit na specialisty?


Naše společnost se zabývá bydlením komplexně. Znamená to, že pro klienta umíme najít byt, vhodný pozemek a postavit rodinný dům. Zároveň individuálně vyřešíme nejvýhodnější financování napříč bankami a stavebními spořitelnami s maximálním ohledem na konkrétní případ.

DrevoaStavby.cz | Financování stavby s Genio System

1. Finance

  • S klientem provedeme důkladnou analýzu bydlení.
  • Řešíme výši plánovaného rozpočtu ať už na nákup bytu, stavební parcely, výstavby rodinného domu, nebo jiné nemovitosti.
  • Dle možností klienta navrhujeme ihned při prvním jednání maximální výše hypotéky, uděláme srovnání napříč všemi bankami a spočítáme splátky. Klient získává také informaci, jaké dokumenty je potřeba doložit.
  • Schválíme úvěrový rámec s garantovanou úrokovou sazbou, splátkou a ostatními podmínkami. Po schválení smlouvy máme společně s klientem 12 – 36 měsíců na to, abychom doložili podklady k pořizované nemovitosti, tedy kupní smlouvu, projektovou dokumentaci, stavební povolení apod. – vždy podle požadovaného zadání.

DrevoaStavby-penize

2. Reality

  • Klientovi umíme nalézt vhodný pozemek, prověřit jej pro výstavbu rodinného domu a případně také vyjednat nižší kupní cenu.
  • Řešíme také oceňování nemovitostí pro nákup i prodej a pro každou nemovitost vytváříme vlastní strategii prodeje.
  • Klienti, kteří s námi řeší výstavbu rodinného domu a současně chtějí v určitém čase prodat stávající byt nebo dům, mají díky našemu individuálnímu přístupu výrazně jednodušší stěhování i výměnu obou nemovitostí.

DrevoaStavby-hledani-pozemku

3. Domy

  • Spolupracujeme s předními dodavateli rodinných domů od montovaných dřevostaveb přes sruby až po zděné domy, nebo bytové komplexy.
  • Evidujeme desítky typových řešení, navrhujeme individuální výstavbu a také zajišťujeme veškerý inženýring a povinnosti s výstavbou spojené.

DrevoaStavby-domy

4. Development

  • Zajišťujeme správu developerských projektů pro investory, majitele velkých pozemků, a to od parcelace přes financování projektu, strategii prodeje až po samotnou kolaudaci. Samozřejmostí je realizace našich vlastních developerských projektů.

DrevoaStavby-pozemek

Záruka spokojeného bydlení


S propojením všech těchto čtyř divizí u nás klient sice nezíská penzijní fond, nebo povinné ručení na auto, ale zajistíme komplexní řešení, a to od úplného začátku až po spokojené bydlení. Nejsme tedy obyčejnou finančně poradenskou společností, ale komplexní firmou, která dokáže vyřešit snad všechny kroky i překážky na cestě za vysněným domovem.

Ještě před jakýmkoliv závazným krokem budete obeznámeni o veškerých nákladech a nepřekvapí Vás žádné další vícenáklady, které bývají mnohdy při neznalosti finančních poradců zatajovány, nebo opomenuty.

Vít Včelař Genio System
Vít Včelař
autor článku a jednatel společnosti Genio System

S Genio System vyřešíte vše, co potřebujete k získání nového bydlení→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop