Tisk
Nevíte co postavit? Začněte v katalogu!

Nevíte co postavit? Začněte v katalogu!

Jitka Příhodová | Pátek, 15. září 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Možná uvažujete o tom, jaký dům si postavit. Svět je v dnešní době zahlcený informacemi a možností je nepřeberné množství. Někdo chce stavět z YTONGU, někdo chce mít přírodní stavbu, další by rád postavil co nejlevněji, jiný zase co nejrychleji. Obecně platí, že každý se na stavbu domu dívá jinak. Jestliže alespoň uvažujete o dřevěném domě, ať už o jakémkoliv, pak se vyplatí nahlédnout na rozjezd do katalogu typových dřevostaveb. Když už pro nic jiného, tak alespoň pro inspiraci. Když odhlédneme od toho, že ceníky neukazují ještě konečnou cenu, pro představu zhruba uvidíte, kolik by vás taková stavba stála.

Chcete originál? Katalog je inspirací

I když se vám příčí představa katalogového domu a chcete svůj vlastní originální domek, v katalogu můžete nabrat inspiraci. Uvidíte jaké dřevostavby a jak se staví, jaké dřevostavby a za kolik dodavatelé nabízejí, poučíte se a uděláte si reálný obrázek o firmách, které dřevostavby realizují. Nakonec možná nezvolíte žádný z katalogových domů a opravdu si necháte postavit vysněný dům na míru. Postavit se dá jakýkoliv dům, musíte mít vlastní vizi, šikovné řemeslníky a v neposlední řadě i dostatečné finanční prostředky. Pak se může stát váš sen realitou.

Váš dům může být kombinací toho nejlepšího z jiných domů

Když ještě nevíte přesně, jakou dřevostavbu postavit, katalog dřevostaveb vám ukáže, v čem lidé bydlí. Je běžné, že na každé konkrétní dřevostavbě se vám může zalíbit něco jiného (podstatné věci i detaily) a vy si tak můžete odnést od každého projektu něco. S šikovným projektantem se vám tak i díky katalogovým domům může podařit naprojektovat svůj nový originální dům. A možná se vám některá z dřevostaveb v katalogu zalíbí natolik, že ji jen lehce pozměníte a máte vybráno. Kdo ví?

Katalogové ceny nejsou konečné

Při listování v katalozích myslete na to, že se většinou nejedná o konečné ceny. V ceně bývají ta nejlevnější okna, dveře, podlahy apod., což možná nechcete a raději si připlatíte. V některých cenících není počítáno s vybavením koupelny, komínem a dalšími věcmi, do kterých pak budete muset stejně investovat. Ani porovnávání ceníků od různých dodavatelů dřevostaveb není tak vypovídající, protože každý katalog je jiný a i stejné nebo hodně podobné typové domy se mohou výrazně lišit právě ve vybavení a kvalitě doplňků. Přesto jsou opravdu katalogy dřevostaveb na začátku cennou inspirací, koukněte na ně!


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop