Tisk
Sehraný tým odborníků je zárukou dobrého výsledku

Sehraný tým odborníků je zárukou dobrého výsledku

Petr Houška | Středa, 28. březen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Archcon atelier a Dřevostavby Biskup – efektivní spojení, které zaručí hladký průběh vzniku vaší stavby. Váš partner od studie po realizaci. „Vážíme si našich klientů, proto jejich zájmy klademe vždy na první místo," říká hlavní architekt Ing. Irena Truhlářová. Většina investorů je zvyklá, že pro stavbu domu využije služeb více společností. Tento postup vyžaduje oddělené vyjednávání s projektantem, zdlouhavé hledání dodavatele stavby a v konečném důsledku vynaložení nemalého úsilí o jejich propojení.

V čem se postup vaší práce liší od zaběhnutého systému?

01 skicaNaši investoři mají výhodu, že je provedeme všemi fázemi vzniku jejich stavby. Komunikace na úrovni investor – architekt/projektant – výroba – stavba funguje ve všech směrech a fázích projektu. Tajemstvím úspěchu našeho přístupu je kvalitní architektura založená na individuálních potřebách propojená s dlouholetou praxí realizační firmy, která disponuje výrobní halou vybavenou několika CNC dřevoobráběcími centry a vlastními zkušenými tesaři. Výhodou našeho pojetí práce je přesnost informací a jejich vzájemná provázanost.

Jaký tým lidí se skrývá za vaším úspěchem?

02V našem týmu jsou odborníci s více než 20 lety zkušeností v oboru dřevostaveb, architekti, statici, projektanti, konstruktéři a tesaři. I když se říká „za vším hledej člověka", u nás klademe důraz také na profesionální pracovní prostředí. Využíváme 3D CAD/CAM software, což je špičkový specializovaný program na tvorbu modelů a následné dokumentace pro libovolný projektový stupeň. Umíme vytvořit fotorealistické vizualizace exteriéru i interiéru stavby. U individuálních projektů jsme schopni díky softwarovému vybavení připravit položkový rozpočet dřevostavby již ve fázi studie. Návrhy a posouzení energetické koncepce NED a PD provádíme v programu PHPP.

Na jaké typy staveb se zaměřujete?

03 výrobní dokumentaceJako jedni z prvních jsme začali využívat moderní technologii masivních panelů (CLT). Oblíbili jsme si ji pro nesporné výhody – jako příklad mohu jmenovat pohledové dřevo v interiéru, rychlost výstavby, schopnost tepelné akumulace a možnost odvážných konstrukčních a architektonických řešení. S tímto typem konstrukce jsme nasbírali bohaté zkušenosti jak v oblasti rodinné výstavby, tak i u větších staveb například pro školství a administrativu. Specializujeme se zejména na oblast pasivních a nízkoenergetických dřevostaveb. Těžiště naší tvorby tvoří individuální projekty s konstrukcemi dle přání, potřeb a rozpočtu investora. Jako protiváhu nabízíme kolekci typových domů s ověřenou a mnohokrát vyzkoušenou koncepcí – některé z nich jsou uvedeny v „Katalogu energeticky úsporných domů 2012".

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop